Зелени палачинки
Диана Шингарова 26 July 2020
Палачинките и почивните дни вървят ръка за ръка, но какво ще кажете да ги направим малко по-зелени от обикновено.
Необходими продукти за 6 порции
За палачинките: 1 яйце, 1 чаша брашно, 1 чаша кисело мляко, 1 бакпулвер, 60 г бейби спанак, 30 г масло. Ако е прекалено гъста сместа, добавете половин чаша студена вода.
Поднесете със салата от: 1 авокадо, 350 г чери домати, 100 г бейби спанак, 3 стръка зелен лук, 1 връзка пресен магданоз, 1 лайм, 1 с.л. зехтин. Добавете още: 300 г сирене котидж, лют чили сос, морска сол и черен пипер по желание.
Начин на приготвяне: Обелете и нарежете авокадото на кубчета, черитата – на половинки, зеления лук и магданоза – на ситно. Добавете и спанака. Мариновайте със сока от лайм, 1 с.л. зехтин, морска сол и черен пипер. Приберете в хладилник, докато приготвите палачинките.
За палачинките: В блендер сложете яйцето, брашното, млякото, спанака, щипка сол, черен пипер, след това блендирайте. Нагрейте незалепващ тиган за палачинки на среден огън, разтопете маслото, нека тиганът се намасли добре, а разтопеното масло добавете към палачинковата смес. След това изсипете тестото на тънък слой, като го завъртате, докато се оформи палачинка. Гответе само от едната страна около 2 минути.
Готовата палачинка поднесете със сирене котидж, свежа салата и лют чили сос, а защо не и малко люта чушка.