Тиквени трюфели с аромат на пай
Диана Шингарова 21 November 2018
Плодовете на есента ви канят да добавите малко топлина и подправки и да направите незабравими десерти.
Необходими продукти за 15 броя: 12 фурми без костилките, залети с гореща вода, ½ чаша пюре от печени ябълки, 3 с.л. намачкана печена тиква, 2 с.л. бадемово мляко, ½ ч.л. есенция ванилия, ½ чаша кокосово брашно, 1 ч.л. микс от подправки за тиквен пай, ½ ч.л. канела,
2 с.л. счукани какаови зърна, 2 с.л. чия
Начин на приготвяне: Сложете в пасатор фурмите, ябълковото пюре, тиквата, бадемовото мляко и ванилията. Направете гладко пюре. Добавете кокосовото брашно, подправките за тиквен пай и канелата. Разбъркайте добре, докато се оформи топка от тесто. Ако сместа е все още много влажна, добавете 2 с.л. чия или сгъстете с още кокосово брашно. Ако пък стане много суха, добавете бадемово мляко. Сложете счуканите какаови зърна. Оформете 15 топчета. По желание оваляйте в какао или кокосови стърготини. Съхранявайте в хладилник.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com