Салата с печена тиква и фенел
Диана Шингарова 07 November 2018
Опитайте тази странна на пръв поглед комбинация, ще ви изненада със свежия си и същевременно богат вкус.
Необходими продукти: 1 малка тиква, 2 + 4 с.л. студено пресован зехтин, 4 с.л. мед, сок от 2 лайма За салатата: 2 шепи бадеми, 4 праскови без костилката, нарязани на полумесеци, 2 фенела, нарязани на тънко, 1 голяма зелена салата
Начин на приготвяне: Нарежете тиквата на резени. Поръсете с 2 с.л. зехтин и с морска сол. Загрейте фурната на 220°C. Печете 30-45 минути, докато тиквата омекне и крайчетата сe запекат. Смесете 4 с.л. зехтин, меда, сока от лайм. Опитайте дресинга и го подправете на вкус с морска сол и пипер. Сложете печената тиква в купа и овкусете с половината дресинг, останалата част запазете за салатата. След като извадите тиквата, докато фурната е още гореща, запечете бадемите за около 10 минути. Сложете всички съставки на салатата в голяма купа – прасковите, фенела и зелената салата, разбъркайте внимателно и овкусете с останалия дресинг. Поднесете в красиви чинии, като върху салатата сложите тиквата, поръсена с печените бадеми.
Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com