Спа и вино

Има ли по-добро съчетание, което да спасява душата от зимната меланхолия

Елка Влаховска 28 January 2014

Пълен релакс и сетивна наслада ви очакват в омагьосващата с тишината си френска провинция.

Les Sources de  Caudalie, Бордо

Преди 20 години световната преса гръмва с откритието, наречено „френският парадокс“, което доказва, че червеното вино е изключително благотворно за превенция на сърдечно-съдови заболявания. Надушвайки следата за успешен бизнес, Алис и Жером Турбие наемат архитект, който да възстанови ансамбъл от автентични сгради във френската провинция край Бордо. Регионът се слави с първокласните си вина, но мястото има и друго предимство – там бликат лековити минерални извори.

Хотелът

Les Sources de Caudalie (Изворите на Кодали) съчетава модерни удобства – климатик, плазма, интернет достъп – с провинциална архитектура и щедро гостоприемство. Интериорният подход следва концепцията за удоволствието от живота сред лозята на Франция. Вити селски пътища сред лозови масиви, изобилие от гори и тихи езера създават идиличен декор за почивка само на 15 минути път с автомобил от Бордо.

Спа терапията

Царица сред богатия избор от спа ритуали е винотерапията: вана с мерло и мед, обтриване и пилинг с пресовани гроздови чепки от каберне совиньон, масажи с масла от екстракт от гроздови семки. Плюс басейн и джакузи с топла минерална вода, която извира от 540 метра дълбочина. Тук може да спортувате сред красива природа. Фитнесът е с изглед към лозята, велосипедните разходки са по живописни горски пътеки.

Гурме по френски

Вдъхновен от стила на ХVIII век, ресторантът La Grand’Vigne с шеф Никола Мас, 1 звезда Мишлен, предлага честната кухня на региона Бордо. Не се препоръчва за вегетарианци – тук се готви с масло и с прясно месо. След обилна вечеря може да се оттеглите в бара, който предлага клубната атмосфера на кожена мебел, горяща камина и отбрана колекция от уиски, коняк и арманяк.

За ученолюбивите

Избата на хотела съхранява 16 000 бутилки на най-атрактивните винопроизводители от цял свят. Може да се включите в дегустационен курс и главният сомелиер Орелиен Фаруй ще ви запознае с прочутите вина на Бордо.

Повече информация – на www.sources-caudalie.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР