Чутън Глен хотел, Англия

На около час път с кола на юг от Лондон попадате в графство Хемпшир, където се намира прочутият Chewton glen hotel&spa, Меката на британския стил на отдих и релакс.

Елка Влаховска 15 May 2005

На около час път с кола на юг от Лондон попадате в графство Хемпшир, където се намира прочутият Chewton glen hotel&spa (Чутън глен хотел енд спа), Меката на британския стил на отдих и релакс. Този 5-звезден хотел е добре оценен и отвъд Ламанша, миналата година печели престижната награда за най-добър европейски спа-хотел. Красивата му сграда, реставрирана и достроявана от порутена господарска къща от 18 в., се издига сред обширно имение от зелени морави и вековни борови гори.

Интериорът на стаите и апартаментите пресъздава атмосферата на аристократичния английски провинциален живот. Собствениците, семейство Скан, без да са получили в наследство замък, успяват да го сътворят от стара руина и да направят уютен и комфортен хотел с всички модерни екстри. След като купуват имението със занемарената сграда през 1966 г., собствениците обмислят всеки детайл, както младоженците устройват своя нов дом. Разгръщат безброй интериорни каталози, общуват с различни архитекти и дизайнери и за около 10 години усилена работа в Хемпшир отваря врати за гости истинска перла на британската традиция - луксозен хотел, в който царуват идеален ред и перфектно обслужване.

Мартин Скан, като познавач и ценител на всичко прогресивно в областта на новите технологии, неотдавна дава идеята за супер модерния спа-център в хотела. В него има голям закрит и открит басейн за плуване, помещения за ароматерапия и цветотерапия, фитнес и данс студио. В 10 отделни помещения глезят гостите с над 50 процедури за релакс и красота, сред които разнообразни терапии с продукти на водещи козметични фирми като Clarins, Thalgo и Guinot.

Едно от чудесата на модерните технологии е хидромасажният басейн с 6 различни отделения за цялостен воден масаж на тялото, дълбокопроникващ масаж на отделни групи мускули, за масаж на врата и раменния пояс и антицелулитен за долната част на тялото. Истинският чар на хотела е в това, че тези модерни процедури не се осъществяват в студена Hi-Tech среда, а сред комфорта на един класически интериор. Стаите също са обзаведени с класическа мека мебел, в тях присъстват и много антикварни образци. В хотела цари атмосфера на доброжелателност, на домашен уют и обаятелна непринуденост, която го отличава от помпозно-тържествените стилове в другите петзвездни хотели.

Всичко е като в провинциалните английски имения отпреди век - и полираният с восък паркет, и старинните гравюри, рисунки и фотографии на стените, и букетите с непретенциозни полски цветя във вазите. Традицията на британския five o'clock се спазва безусловно: в ранната привечер сервират английски чай със соленки и сладки, които гостите консумират бавно и с наслада. На това церемониално чаепитие можете да срещнете Желязната лейди Маргарет Тачър, редовен гост на хотела. Можете да се отдадете и на друга чисто английска страст - крикета, като поръчате инструктор за обучение.

Конната езда и пешеходните разходки сред красивата природа наоколо също са в духа на добрите британски традиции. Но истинският дух на Англия ще усетите сутрин, когато с пробуждането си чуете сакраменталната фраза, извадена сякаш от викториански роман: "Сър, закуската ви е сервирана".

Повече информация и резервации на интернет адрес www.chewtonglen.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР