Парти в градината

Искрящи мехурчета от шампанско, феерични коприни, сламени широкополи шапки и цветя, много цветя...

19 July 2011

D&G

Искрящи мехурчета от шампанско, феерични коприни, сламени широкополи шапки и цветя, много цветя... Разцъфнали върху роклите или в градините, определени за техен декор. И в двата случая ви приканваме да не ги пропускате!


НА ПОДИУМА

Като омагьосани градини от детска приказка в яркозелено или графично черно и бяло бяха решени декорите за някои от най-ярките колекции за пролет-лято 2011. Дълги подиуми, напомнящи паркови алеи, заобиколени с жива трева и пълзящи растения, бяха фон за цветните модели с флорални принтове на Erdem, Tommy Hilfiger и D&G. Директно върху зелената трева пък стъпваха моделите на Versus и Emanuel Ungaro. Британецът Джайлс Дийкън (новият главен дизайнер на Ungaro) дори бе включил кристални чаши с шампанско като допълнение към блестящите бели рокли, дантелени поли и аксесоари с трептящи пера. А драматичната черно-бяла градина на Chanel, разположена под висок стъклен купол, съвсем заслужено спечели приза за „Най-добър декор“. Както стана ясно, този път вдъхновението на Лагерфелд бе почерпило сили от филма шедьовър на Ален Рене от 1961-а „Миналата година в Мариенбад“, чийто дизайнер на костюмите е била самата Коко Шанел.


ПОВОДЪТ
е първият ви ориентир. Повечето хора смятат, че парти на открито автоматично означава неформално облекло, но все пак обърнете внимание на указанията за място, час и повод, разбира се. Ако изрично не са споменати някакви спортни мероприятия или забавления от подобен тип, то значи е време да се огледате за нещо фриволно и красиво сред вещите си.


ДРЕХАТА,
която очаква с най-голямо нетърпение партитата на открито, безспорно е роклята. Но дори и да предпочетете свободна риза и панталон, най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е материята. За предпочитане са леките естествени материи като коприна, фин памук или лен. Дължината на полата е без ограничения – от мини до глезените. И внимавайте с белия цвят – не само че повечето жени го предпочитат, щом дойде време за градинско парти, но и е много вероятно да привлечете повече внимание с модел с ефектни флорални щампи, рисунки или абстрактни принтове. Внимавайте и с кройката. Важно е да се чувствате удобно в тоалета си. И бездруго неравният терен ще ви създаде известни главоболия с походката и стойката.


АКСЕСОАРИТЕ
Задължително си осигурете връхна дреха – жакет или жилетка, в случай че времето ви изненада и захладнее. Може да наметнете на раменете си и широк фин шал от пашмина например. Освен че топли, си отива с всичко. Колкото до слънчевите очила, макар много хора да предпочитат да не ги свалят, защитавайки очите си от слънчевите лъчи, те все пак са бариера между вас и останалите гости. Следователно най-добрият начин да се защитите е, като сложите шапка. Всъщност една широкопола сламена шапка може да се окаже и идеалното елегантно допълнение към тоалета ви.


Още малко внимание за:

  • Не прекалявайте нито с твърде небрежния, нито с твърде „излъскания“ вид. Джинсите и вечерната рокля ще срещнат еднаква доза неразбиране (освен ако в поканата не е специално уговорено).
  • Високият ток не е създаден за разходки из тревата, но ако все пак се чувствате по-добре „на високо“, заложете на платформите – идеални също за нелюбезни към походката настилки като пясък и чакъл.
  • Безспорно градинските партита са по-добър терен за ниските обувки. Изберете кокетни балеринки и ще бъдете не по-малко елегантни, отколкото на ток. А и комфортът ви е гарантиран.
  • И ако се чудите къде да приберете шала, просто си вземете голяма чанта. Цветна, с принт, от плат – няма по-добро място за изявата й. Подходящи са още чантите плик, но в ежедневния им вариант.
  • Оставете класическите перли и тежките бижута да си почиват у дома. Слънцето и бездруго ще блести твърде силно в следобедните часове. По-добре заложете на цветни камъни, дърво или артистично обработен метал.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР