Лунно затъмнение, метал и попарт

Както и мнооо-го цвят са хитовите предложения, които превръщат ноктите в ярък и ефектен аксесоар

Свобoда Сидерова 04 April 2011

Ruffian

Както и мнооо-го цвят са хитовите предложения, които превръщат ноктите в ярък и ефектен аксесоар

Формата на нокътя е по-естествена - бадемовидна и удължена, и вече не напомня квадрат. Другата особеност при маникюра е, че лакът не се нанася вече до самата кожичка, а с известен отстъп.   

фазите на луната
Уви, разделянето със стари приятели винаги е тежко, но nail артистите са неумолими. Бяло-розовият френски маникюр вече е демоде. Новият златен стандарт на стила е лунният. Характерно за маниашкия обратен вариант на french-a е изтънченото ретро усещане. Основното правило е контрастни цветове. Предложението на Ruffian e база в цвят на слонова кост и  черен полумесец в основата на нокътя. Монограмът на единия нокът е подбран от френския чуждестранен легион от 40-те. Размерът на полумесеца също може да варира – от едва забележим до заемащ почти половината от нокътя, както е при Vena Cava.

цвят, цвят и още веднъж цвят
Хитът на есен’10 – сиво, остава актуален. Изгря звездата на неутралното greije – нещо средно между сиво, кафяво и бежово. Модната гама включва още сиво-синьо, телесно, оранжево, розово, коралово и тюркоазено. Както и ярки цветове с метален ефект – червено и синьо, и сочни тъмни нюанси. Класическото яркочервено според Gucci, John Galliano и Viktor&Rolf отново е извън времето и тенденциите. Giles издигна лозунга „Всеки нокът с различен лолитски нюанс!“. Декорацията - очички на човече, е суперзабавна. Betsey Johnson пък се заигра с райето. Мека розова основа на целия нокът и 2 ивици в жълто и морскосиньо. При текстурата на лака първа финишира матовата, следвана по петите от блестящата.

перлено бижу
Прозрачните тонове на лятото и фините силуети предлагат ново тълкуване на естественото излъчване – безупречен и гладък порцеланов вид на ноктите с кремави нюанси. Като пяна от току-що отворено шампанско. Ако искате автентичен декадентски вид, моля. Достатъчно е да украсите маникюра с перли като тези, използвани в ревюто на Diego Binetti. С лака на Chanel, вдъхновен от благородното блещукане на перла, декорацията е излишна. На дневна светлина нюансът Pearl Drop прилича на бял класически бисер, а на вечерна хвърля леки златисти отблясъци.    

златна мина
Цената на златото на фондовата борса непрекъснато расте. Металният  маникюр също не сдава позиции. Така че не бързайте да връщате блестящите лакове на „вторични суровини“. Златните нокти на Alexander McQueen и Cushnie et Ochs искрят вълшебно. Маникюристите използват за декорация златно фолио (на блестяща пясъчна или безцветна основа с пинсета се поставят парченца от него, изчаква се да залепнат добре и се нанася топлак). Donna Karan и Zac Posen пък го раздават по-скромно, наблягайки на среброто. 

рopart графика
Рисунките на ноктите съответстват на модните принтове при дрехите или разцветката на банския. Най-запомнящи се са хрумките на Z Spoke by Zac Posen – колоритен леопардов мотив в преливащо се жълто-синьо и мозайка от синьо, оранжево, циклама и бяло. Alice+Olivia сътвори кокетни нокти в синьо на бели точки. Дизайнът се постига с разноцветни лепенки на американската марка Minx Nails. Представляват плътно покритие с лепкава страна, която се активира на инфрачервена светлина в салон. Внимание: ако се изживявате като творци, инвестирайте във флумастери за нокти.  

декор за нокти

Някои звезди създават собствена марка аромати, други – дрехи. Кати Пери реши да не се прави на клонинг и лансира лакове в сътрудничество с O. P. I. Колекцията включва 4 нюанса: наситеносиньо с брокати Last Friday Night, металносиво Not Like the Movies, наситеновишнево с брокати The One That Got Away и блестящорозово Teenage Dream. „Голямото нещо“ е не изобилието на блясък, чиято фенка е самата певица, а необичайният напукващ се лак Black Shatter. Нанасянето му върху лакирани нокти гарантира абсолютен Кати-стил – петна като на леопард.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР