Милен заведе Ади в Антарктика от любов

И по–важното – разсмя я

Адриана Попова 09 March 2011

И по–важното – разсмя я


Денят на Свети Валентин ли? Ние се обичаме през всичките останали дни, а точно тогава си почиваме. Ади и Милен Цанови го казват един през друг. Тя – най-известната сватбена агентка, той – човекът с размах, замесен в различни висококачествени и мащабни начинания, като компанията Red Devil (която промени безапелационно кетъринга в България), първия въздушен ресторант у нас и две дъщери – Стефани и Лени, на 16 и 11 години. Двамата са заедно още от училище.
Ако наистина си почиват от любовта на 14 февруари, тогава защо всяка година си подаряват по нещо? При това пътуването до Венеция е най-обикновеният сред подаръците. Преди 4 години Милен изненадва Ади с нова кола. Само че не по този, елементарния начин: виж каква кола съм паркирал пред къщи! Пред къщата за Свети Валентин действително има непозната кола. Качвай се, казва Милен, взел съм я под наем, ще те водя на разходка. Предварително е подготвил всичко необходимо: грейки, ски. Карат 6 часа и на връщане Милен казва на Ади: колата всъщност е за теб.
Това е правило при Цанови. Подаръкът никога не се дава направо. Той обикновено е в кутийката, която е в кутията, която е в другата кутия. Или пък до него се стига след куп загадки.
За шестата годишнина от сватбата двамата са в Банско. В някакъв момент един сервитьор пита: вие ли сте Адриана Цанова? Аз съм, защо? Това пристигна за вас, казва момчето и й подава кашон, от който излиза друг кашон и т. н. От най-малкия се появява червена метална къщичка на 3 етажа. В нея има лъвче – като зодията на Ади. И ключ. Припаднах от щастие, спомня си тя - разпознала, че ключът е от каравана. А караваната точно тогава е нейната голяма като света мечта.
На 20 август 2008 г. Ади, Милен и дъщерите им са на Арапя с караваната. Ади е родена на 20 август. По семейна традиция рожденикът е пълновластен господар през целия ден. Всички трябва безпрекословно да изпълняват желанията му. Ако иска да му играят казачок, играят му. Но точно на този рожден ден се случват много по-интересни неща. Ади вече е видяла едни кутии, за които подозира, че крият подаръка й. Леко е притеснена да не се окаже някаква рокля, защото не обича да й подаряват рокли и бижута. Сутринта Милен се появява с букет цветя, набрани от близката поляна, пада на колене пред нея и казва: ако трябва отново да избирам майка на моите деца, това ще си ти. Ядосвала си ме много, но те обичам. Идва ред на кутиите. От тях излизат 2 екипа – бял и черен, за скачане с парашут. Двамата трябва по замисъла на Милен да скочат ръка за ръка от самолет. Но Ади е с ужасна мигрена. Решават – Милен ще скача сам. И скача. Ади стои долу и гледа как малката точица се увеличава с наближаването на земята. Чува как от въздуха мъжът й крещи: обичам те, Ади Цанова!!! Ади вече е сигурна, че това е подаръкът. Вечерта има парти пред караваната с много гости и диджей. Милен излиза пред гостите и обявява, че ето точно сега ще подари на съпругата си истинския подарък за рождения й ден. Поднася й макет на кораб. Обичам загадките му, си мисли в този момент Ади. И се опитва да отгатне каква е изненадата. И не може. Тогава отнякъде се появява картонен пингвин. И на Ади пак й се налага да припада. Защото точно тогава най-голямата й мечта е... да отиде до Антарктика. Милен й я подарява.  „Паднах на колене и се разревах. Плаках така, както когато давах живот на двете ни деца“, казва Ади.

Дойде ли ви много от толкова любов? Казвате ли си и вие като мен, докато Ади и Милен ми разказваха за безкрайния низ от подаръци и изненади, които си организират – хайде, стига! Да не би да съм в някаква захаросана холивудска комедия? Но трябва да видите двамата Цанови на живо. Да видите искреното оживление в очите на Милен, когато заговори за изненадите. Дори в един момент си мислех – този човек кога има време за бизнеса си? Защото изглежда, че той през цялото време мисли за подаръци, кутии в кутиите, за различни места, в които да пада но колене и да се обяснява в любов. Истината е, че тези двамата се обичат наистина и е много лесно да им завидиш за това. За любовта, започнала още в училище, не толкова за подаръците. Въпреки че и тях си ги бива, нали?
И така Ади и Милен са вече на пътешествието до Антарктика. На връщане, в Аржентина, Ади се натравя с морски дарове. Толкова е зле, че лекарите не са сигурни, че ще оживее. Дори съветват Милен да вика близките й от България. Слава богу, нещата се оправят. Но в един от тежките дни, за да я развесели, Милен прави нещо, което наистина ме впечатли. Облича се в целия бански на Ади – има го на снимка, която той за нищо на света не иска да покажем. Но според мен това е най-голямото доказателство за любовта му. Милен е ужасно смешен на тази снимка. И сега си помислете – колко мъже биха се направили на смешни заради вас? Колко биха загърбили егото си, биографията си на успешни бизнесмени, на работодатели на десетки хора, за да ви накарат да се усмихнете дори за две минути? Милен го прави и това е по-готино от най-готината романтична комедия, която може да измисли Холивуд, за да ни накара да повярваме. Знаете в какво.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР