фитнес

След мързеливите зимни месеци вече е време да стегнем спортния сак и да си направим програма за тонус и самочувствие. Пък и скоро ще се наложи да сменим гардероба и да забравим дебелите дрехи, които скриват понатрупаните в студа килограми. Най-лекият и приятен вариант за влизане във форма е плуването. В столичния Inergy Fitness & Spa ходят дамите, които обичат, докато спортуват, да се наслаждават на спокойствие и душевен комфорт.

28 April 2009

С плуване и сауна в Inergy Fitness & Spa


След мързеливите зимни месеци вече е време да стегнем спортния сак и да си направим програма за тонус и самочувствие. Пък и скоро ще се наложи да сменим гардероба и да забравим дебелите дрехи, които скриват понатрупаните в студа килограми. Най-лекият и приятен вариант за влизане във форма е плуването. В столичния Inergy Fitness & Spa ходят дамите, които обичат, докато спортуват, да се наслаждават на спокойствие и душевен комфорт. Няколко дължини в тихия и почти безлюден закрит басейн (19.5 на 8 м) са добър старт за деня. По-спортно настроените могат да ползват модерната фитнес зала с 12 кардио пътеки и с илюстрирана на монитор тренировъчна програма. Примамлива глезотия след часовете за спорт е сауната „Боров дъх”, която за разлика от традиционната финландска не е с температура до 110 градуса, а е между 37 и 39 градуса и с пара, обогатена с билки и с мирис на бор. Дори фактът, че стъпваш боса (но не по асфалта), а по ухаещи борови клонки и вдишваш аромат на гора, отпуска тялото и настройва душата за предстоящите летни месеци сред природата. Кожата се пречиства добре, а и сетивата се отварят за нови преживявания. След сауната „Боров дъх” можеш да си направиш и специален детоксикиращ масаж, който да те освободи напълно от отровите на градския стрес.

Info: София, кв. Борово, ул. Солун 59, тел.: 02/ 818 43 43


С фитнес ваканция със Spider sport


Вместо да се тъпчеш у дома с козунаци, можеш да прекараш Великденската ваканция в четиризвезден хотел на морето: да спортуваш, да се радваш на природата, да се забавляваш и да отслабваш. При това, без да гладуваш, да ставаш нервна и да се сърдиш на целия свят. Вече четвърта година Галя и Милко, инструктори в единственото у нас студио за персонални тренировки, предлагат 7-дневна програма в Лозенец на морския бряг. Всеки ден е различен, а заниманията са увлекателни и разнообразни – от сутрешния фитнес на плажа през велопреходите и пешеходните походи до часовете по бойни изкуства, пилатес и стречинг – минимум 5 часа спорт дневно навън. В зависимост от намеренията – дали за отслабване или за оформяне на красиви мускули – за всеки се прави индивидуална нисковъглехидратна диета. Резултатите са, че метаболизмът се ускорява така, че и след интензивната програма организмът продължава да топи мазнини. А едва ли има по-примамлива мечта за всяка жена – само за 7 дни да каже: „сбогом, зимно коремче” и „здравей, лято без целулит”.

 

Info: София, кв. Гео Милев, ул. Коста Лулчев 2, тел.: 0898 470 101, www.spidersport.com

 

H.E.A.T. програма в Body Art– Kally


Когато снегът навсякъде се топи и любимите разходки не са чак толкова любими по калните пътеки, добър вариант за интензивно ходене е програмата H.E.A.T. в зала. Макар и върху тренировъчна платформа, специално обучените инструктори ще те поведат по стръмен „планински” маршрут, мускулите ти ще усетят тръпката на истинския поход, а можеш и да си тананикаш, ако имаш достатъчно въздух, с музикалния съпровод на програмата. Ходенето е най-разпространеното здравословно движение и е подходящ старт за всеки към по-интензивно натоварване на тялото. Различните видове стъпки – условно по равен или стръмен терен – изпълнени в разнообразно музикално темпо, натоварват активно цялото тяло, правят заниманието забавно и динамично. А и не е за пренебрегване фактът, че можеш да изгориш между 500 и 700 калории на тренировка.

Info: София, Национален стадион “Васил Левски”, сектор А, вход 1, зала 2, тел. 9300 734

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР