Почина Ален Делон

eva.bg 18 August 2024

На 88-годишна възраст ни напусна легендарният, незаменимият Ален Делон!

"Да остаряваш е като да потъваш" - цитира актьорът любимия си генерал де Гол, това всъщност е цитат на френския писател Франсоа Рене Шатобриан, който казва, че "Остаряването е като да дебнеш всяка секунда, без никога да имаш покой." Делон се справи със световната слава от съвсем млад, с мащабната изява на таланта си, с огромната любов и харесване на публиката си.

Секссимвол във Франция през 60-те и 70-те години на миналия век, той въплъщава вечния конфликт между екранните образи, романтични, нежни, неустоими, и човека зад артиста – противоречива, дори скандална личност, мъж, към когото може да имаме смесени чувства, меко казано.

Какъвто и да е бил Ален Делон в личния си живот, е факт, че той е един от най-красивите мъже и талантливи актьори в историята не само на френското, но и на световното кино.

Той е смятан за мъжката версия на Бриджит Бардо. Всичко се преобръща за младия актьор, след като той участва във филма „В зенита на слънцето“, тогава е на 25 години. Именно след премиерата на този филм Ален Делон е обявен за най-привлекателния мъж в киното.

Ален Делон наистина НЕ играе, той ЖИВЕЕ във филмите си. Просто е. Талантлив е. Омагьосващ е.

Почивай в мир!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР