Топ 10 на най-красивите звездни сватбени рокли

17 July 2024

снимки getty images/guiliver, instagram;

Почти всяко момиче мечтае за този специален ден, в който ще се чувства като истинска принцеса. И не само принцът е важен в тази приказка, а и роклята. Дори, ако трябва да бъдем честни, май тоалетът и сватбената визия вземат превес в този ден.

Ето обаче кои рокли и на кои звезди влизат в Топ 10 на най-красивите булчински рокли на всички времена, след направено проучване сред британците. Оказва се, че на първо място е Грейс Кели – почти 70 години след сватбата й с принц Рение. Нейната рокля е най-приказната и най-желаната от всички бъдещи булки. Направена е от дизайнерката на костюми към MGM Хелън Роуз, струва скромните £5,400 и е подарък от студиото.

На второ място в класацията е Кейт Мидълтън, следвана от Джаки Кенеди с роклята за сватбата й с Джон Кенеди, Амал Клуни, Миранда Кер с роклята за сватбата с Евън Шпигел, Салма Хайек, Джаки Ейнсли (сватбата й с Гай Ричи), Кийра Найтли и Ким Кардашиян с роклята Givenchy за сватбата с Кание през 2014, няколкото сватбени рокли на Джей Ло за специалния ден, в който каза Да на Бен Афлек. Вижте ги в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР