Лято без грижи

100-те трилиона микроорганизми, които живеят в тялото ни, имат ключова роля за неговото здраве. Бактерии, гъбички, вируси и други микроорганизми естествено съжителстват в нас. Условието е да са в баланс

20 July 2024

100-те трилиона микроорганизми, които живеят в тялото ни, имат ключова роля за неговото здраве. Бактерии, гъбички, вируси и други микроорганизми естествено съжителстват в нас. Условието е да са в баланс. Съвременното ежедневие обаче е изпълнено с редица предизвикателства, които лесно го нарушават. А едно от тях е любимият ни летен сезон.

Как може времето за слънце, забавления и море да наруши баланса ни?

Бактериите и гъбичките също обичат топлината и влагата на морския бряг и басейните. Между мокрия бански и риска от патогенните микроорганизми във вагината има пряка връзка. Симптомите включват сърбеж, болка и неприятни течения, които традиционно се лекуват с антибиотици и/или антимикотични средства. Това може да се превърне в порочен кръг. За щастие, съществуват лактобацилите в пробиотиците.

Значението на лактобацилите

В здравата вагинална микрофлора доминират лактобацилите, като формират 90% от микроорганизмите в нея и създават киселинна среда, благоприятна за тяхното развитие. Поддържането на киселинно pH между 3.8 и 4.5 е критично за предотвратяване на различни инфекции като кандидоза, бактериална вагиноза и цистит, които засягат три от четири жени, особено тези в детеродна възраст. В много случаи инфекциите са склонни към рецидив, което може да доведе до сериозни усложнения, включително безплодие, ако не се лекуват навреме.



Вагинален комфорт

Ключов за поддържането на вагиналното здраве е Lactobacillus acidophilus. Не е достатъчно да се храните с ферментирали храни, за да си го набавяте. Необходим е орален прием на пробиотици, които да защитят вагиналната микробиома. Причината е пряката връзка между храносмилателната и пикочно-половата система на жените, които са свързани чрез чревно-вагинална ос и споделят сходни микроорганизми. Нарушения в микрофлората на едната система влияят и на другата. Редовният прием на пробиотици може да възстанови здравето и на двата микробиома.

На българския пазар е представен уникален пробиотичен продукт с 50 милиарда активни лактобацили на доза, който не само предпазва от вагинални инфекции, но и подпомага лечението на вече възникнали такива – Bactology Femin.

Микробиом в баланс

Вагиналният пробиотик Bactology Femin е създаден с особено внимание към нуждите на женския организъм и е с напълно натурален състав. Обогатен е с телешка коластра за укрепване на имунната система и с екстракт от българска роза Дамасцена за мощно антиоксидантно действие. Във всяка капсула се съдържат пет ключови щама лактобацили. Две капсули Bactology Femin всеки ден в рамките на 30 минути след хранене гарантират не само вагинален комфорт, но и добро общо здравословно състояние. Bactology Femin подобрява процеса на храносмилане, стимулира имунната система, подобрява здравината на косата, кожата и ноктите, потиска желанието за консумация на сладки и нездравословни храни, поддържа естествения хормонален баланс в организма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР