13 тайни на фаталната жена

Илияна Алипиева 13 August 2024

Илияна Алипиева

Снимка: личен архив

„Видях светлината
през нощта,
когато минах покрай нейния прозорец.
Видях трепкащите сенки на любовта върху нейната завеса…
гледах и полудях…
Дилайла!
Бях изгубен като роб, който никой не може
да освободи…“

Така пееше Том Джоунс в един от най-големите хитове на 20. век – „Дилайла“. Фаталната жена с нежно име, покорила сърцето на един голям воин, Самсон, митичния назирей, който притежавал свръхземна сила. Пленила го с любовна страст до пълна забрава, така че той да ѝ довери къде се крие божествената му сила. След като постигнала своето, Дилайла (името ѝ означава „деликатна“, както е видно, името може да подведе) не се поколебала да отреже красивите къдри на мъжа си и така да го направи уязвим.

Фаталната жена е една от сексуално най-хипнотизиращите личности. Тя не е измислица, а екстраполация на биологични реалности. Famme fatale, изкусителка, прелъстителка, сирѐна или вамп са все имената, с които можем да назовем едно от превъплъщенията на жената владетел – енигматичната, силната, вълнуващата, властната, доминиращата, демоничната, жена, чийто чар увлича мъжа в смъртоносни капани понякога. Способността ѝ да примамва и хипнотизира жертвата си с магия е в най-ранните митове, възможностите ѝ граничат със свръхестественото; подобна е на вещица, имаща безусловна власт над другия пол. Fammes fatales са винаги свързани с чувство за тайнственост и безпокойство, те палят въображението и желанието да ги преживееш.

Да бъдеш фатална жена означава преди всичко да си независима и да мислиш за себе си. Често бъркана с егоизъм, тази личностна черта предлага широк спектър от възможности. Независимо дали в кариерата си или в личния си живот, тя знае какво е добро за нея. Фаталната жена е силна и интелигентна, знае как да използва своите интелектуални качества. Тя може да е студена и манипулативна на моменти, но си остава пълна с предизвикателства. Тя знае своята стойност и не се оставя да бъде уязвена.

Всяка жена има потенциал да съблазнява. Това, което прави фаталната жена силна, е, че тя знае как да го използва. Излъчва сила, която привлича магнетично.

Фаталните жени се възприемат като уверени и знаят какво ги отличава от другите. Клеопатра е перфектният пример за това. Не само физиката ѝ прави историята, но и непокорството и силата на характера ѝ. Някои я възприемат като страхотен манипулатор и съблазнителка, която знае как да накара Юлий Цезар и Марк Антоний да си загубят ума по нея. Но преди всичко тя е гениална жена, която никога няма да позволи да бъде сплашена или омаловажена, дори и от най-великите римски пълководци.
Коко Шанел също е пример за силна и неподражаема харизма. Тази фатална жена революционизира дамската мода и не се страхува да се похвали със собствените си завоевания още в ранните си дни. Нейната аура и самочувствие бързо привличат вниманието на световни светски личности.

Фаталната жена не може да бъде обобщена само от нейната физика. (Доказателството е, че Клеопатра не е била благословена със спираща дъха красота.)

Да бъдеш фатална жена означава преди всичко да имаш доверие в себе си, да вярваш в силата и идеите си.

И да – фаталната жена е умна, уверена, съблазнителна и преди всичко мощна.

Ако умирате да притежавате цялата ѝ мистериозност, да надникнем в нейните покои, за да видим как точно се постига този образ, обект на обожание.

1. Винаги поставяйте себе си на първо място. Една фатална жена е безмилостно амбициозна, понякога дори пробива чужда плът с убийствените си тънки токчета. Преди всичко се съсредоточете върху себе си и това, което ви вълнува. Когато стигнете до върха, без да имате нужда от никого, ще оставите всички без дъх.

2. Съблазнявайте хората със самото си присъствие – носете тоалети, които ви карат да се чувствате невероятно, сложете омаен характерен аромат и се дръжте като филмова звезда.

3. Бъдете вълнуващо непредвидима. Ако обикновено сте спокойна, отворете вратата за своята страстна страна. Покажете интелигентност, докато флиртувате.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР