Изразете истинското си аз чрез храната

С Калиакра е лесно

Диана Шингарова 29 June 2024

Снимка: емилиан беляшки

„Калиакра“ е разпознаваема, любима и предпочитана българска марка с дълга история и богато наследство, близка до българските семейства от десетилетия. Продуктите за мазане „Калиакра“ осигуряват страхотни кулинарни резултати без компромис с вкуса. Те са доверен съюзник в кухнята и предпочитана марка в България за приготвяне на ежедневни вкусни и питателни семейни ястия. Освен в сандвича за закуска, пригответе питателен фамилен обяд или истинско гурме ястие, а защо не бърз и лесен десерт.

Ето няколко свежи идеи с чудесен вкус с продуктите на „Калиакра“:

Брускети

Продуктите за мазане „Калиакра“ са готови за употреба веднага щом ги извадите от хладилника. Сутрин не е нужно да чакате, за да ги нанесете гладко и лесно върху хрупкав хляб. Предлагаме ви идея за чудесни брускети за закуска или изискано парти с приятели.


Продукти за основата на брускетите:
2 франзели
2-3 скилидки чесън
„Калиакра  сандвич“
за украса:
100 г пушена сьомга
100 г прошуто и пикантен салам
10 чери доматчета
копър, магданоз, босилек
5-6 сварени пъдпъдъчи яйца
2-3 репички
1/2 краставица
резенчета лайм и лимон

Начин на приготвяне: Изберете различни видове франзели, например пълнозърнеста и бяла със сусам, нарежете на филийки. Натъркайте ги с разполовени скилидки чесън, посолете и запечете на тостер или във фурна. Запечените топли хлебчета намажете с „Калиакра  сандвич“. Наредете отгоре прошуто, пикантен салам, сьомга, варени яйца, чери домати, свежа краставица, репички, копър, магданоз, босилек, див лук... Оставяме на фантазията ви и на това, с което разполагате, за да направите вашия перфектен вариант на тази толкова вкусна и красива рецепта.

Калиакра сандвич е вкусен крем за мазане, с масленост 20%, предназначен за ежедневна употреба. Създаден е с висококачествено рапично масло, съдържа витамини A и D и е без консерванти.

 

Салата с бейби картофи и дресинг с „Калиакра класика“ и ретро горчица



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ за 4 порции:
1 кг пресни бейби картофи
1 връзка репички
1 краставица
1 връзка копър
За дресинга:
1 с.л. ретро горчица
4 с.л. ябълков оцет
2 с.л. Калиакра класика
1 ч.л. сол

Пригответе си дресинга: измийте копъра и го нарежете на ситно. В голяма купа смесете всички съставки за дресинга и оставете настрани. Подгответе си картофите, като ги измиете. Малките картофчета оставете цели, ако има по-едри, нарежете на четвъртинки. Сложете ги в тавичка, посолете и добавете малко вода. Печете на 220оC в предварително загрята фурна. След 40 минути картофите ще са готови. Още горещи ги изсипете в купата с продуктите за дресинга. Разбъркайте, за да се овкусят добре. За финал добавете свежите нарязани репички и краставица и поръсете с копъра. Разбъркайте отново и поднесете веднага. Толкова красиво, цветно и вкусно. Истински семеен обяд.

„Калиакра класика“ е с перфектна текстура, разнася се лесно и има страхотен вкус, 39% масленост, създадена е с висококачествени масла, витамин A и D и е без консерванти.

 

Печен батат, поднесен с „Калиакра с вкус на масло“, с ароматни билки и сладък червен лук

Към сладкия печен батат ще добавим „Калиакра с вкус на масло“, ще добавим още - пресни копър, магданоз и сибирски лук, а за финал и за още цвят и сладост ще поръсим с червен лук. Толкова вкусно и толкова лесно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
2 батата
за топинга:
100 г „Калиакра с вкус на масло“
2 с.л. копър, ситно нарязан
2 с.л. пресен магданоз, ситно нарязан
1 с.л. сибирски лук, ситно нарязан
сок от половин лимон
½ ч.л. морска сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
1 глава червен лук

Измийте добре бататите. Разполовете ги и ги сложете в тавичка с малко вода на дъното. Изпечете в предварително загята фурна на 220оC. След 40-50 минути ще са готови. В купичка пригответе топинга, като смесите „Калиакра с вкус на масло“, магданоза, копъра и сибирския лук. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер. Поднесете печения батат намазан с топинга и за финал поръсете със ситно нарязан червен лук. Истинско гурме преживяване.

„Калиакра с вкус на масло“ придава изкушаваща нотка на масло на всеки сандвич. Отличава се със страхотен маслен вкус, с 39% масленост, съдържа витамини A, D и E и е без никакви консерванти. Той е чудесен избор, особено за закуска! Опитайте го и в нашия пленително вкусен десерт.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР