Като лед на слънце или модна свежест в горещото лято

10 June 2024

модел Мира Крайчева, грим Хриси Теова, коса Станимир Барутчиев-Миро, стайлинг и сет дизайн Анелия Антова

Снимка: Елена Спасова

Новото лятно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 е под мотото Like Ice in the Sunshine.

В събитието участват общо 30 дизайнери. Вежте снимки на моделите и аксесоарите в галерията ни.

Специално създадени за темата на събитието облекла ще покажат Георги Флоров, Диляна Иванова, Ham&Eggs, nelmit, Анелия Антова, Динка Касабова, OFF Limits, Славина Петрова, Милена Начева, Lénecra, Юлияна Янъкова, KISH, Кристина Любенова, Vintage Sofia, Инна Габровска, Никол Хагедорн, Теодора Пенкова и Стиляна Джонгова. Бижута в духа на темата ще разработят Калина Чанкова, Велислава Божинова, Боряна Данкова, Kia Fil, Теодора Николова и KENNA Jewelry.

За първи път на ИВАН АСЕН 22 ще можете да видите ръчно изработените кожени чанти на Art Studio Giovanna, иновативните плисирани поли на Stylyne с авторски десен на Георги Флоров и нежните бижута на Curly Berry Art.

Конкурса за „нови имена“ – талантливи завършващи студенти по мода спечелиха Аделина Макавеева (НХА-филиал Бургас) и Амест Глнджян (АМТИИ-Пловдив).

Предстои и дизайнерски уикенд с новата колекция на любимата ни македонска дизайнерска Росица Мршич, както и специална вечер на сингапурската дизайнерка Jeraldine Ng и нейния лейбъл HELTER.

Лятото сякаш няма търпение да се появи, а с него копнежът по прохлада, свежи летни коктейли, лимонади, фрешове, сладоледи и кисело-сладко-горчиви плодове като лимон, грейпфрут, ананас, на които се наслаждаваме, облечени в искрящи „сорбе“ цветове. Доза нахална „захаросаност“ придават вдъхновения от бонбони, близалки, дъвки, а разтапящият се под лятната жега сладолед е водеща инспирация за разработката на форми и силуети, сякаш „разтичащи“ се на слънцето.

Посоките за вдъхновение в тази бликаща от енергия лятна тема включват нова, нежна интерпретация на colour-blocking, образуващ цветни овални, диагонални, асиметрични геометрични участъци с размити ръбове или преливания на цветове.

В по-романтичната насоченост ще видим прозрачности в нежни акварелни наслоявания, а в по-геометричната: иновативни широки раета, но и такива с размити тонове, вълнист контур, полупрозрачни и с мармориращ ефект, многоцветни в съчетание с флорални и Op-Art десени.

Цветните, ярки statement бижута са създадени от микс на материали и текстури.

До 30 юни, на Иван Асен 22 в София

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР