Как с банския да прикриете недостатъците си (ако имате такива)?

Според нас женското тяло е красиво такова, каквото е. И все пак...

14 July 2024

Ако ви предстоят дни край морския бряг или басейна, това е за вас.

Широк ханш. Малък бюст. Широки рамене. Коремче. Никаква талия. Някои хора ще кажат, че това са недостатъци. Според нас женското тяло е красиво такова, каквото е. И все пак как да изберем точния бански, с който ще създадем възможно най-съвършената визия на себе си?

Може би всеки знае, че за да прикрием нещо, използваме плътни, по-тъмни цветове. За да акцентираме върху част от тялото ни, прибягваме до ярки цветове или десени. За да създадем илюзията за по-голям бюст, залагаме на набори или волани, които създават акцент върху тази област. За да разширим зона, добра работа биха свършили хоризонтални ивици или големи щампи и десени. За да изглеждат краката ни по-дълги, високо изрязаният бански е в десетката.

Т.нар. недостатъци, с които започнахме, всъщност са част от характеристиките на типовете форми на женското тяло. Ще ги разгледаме поотделно и ще ви препоръчаме най-подходящите бански.

Широк ханш и бедра, тесни рамене: круша

Ако имате форма на тялото тип круша, това означава, че ще искате да балансирате пропорциите си. Потърсете бански костюми, които привличат вниманието към горната част на тялото ви и създават илюзията за по-равна фигура. Изберете горнища с детайли като волани, шарки или ярки цветове, за да добавите обем в областта на гърдите. Високо изрязани долнища или бикини с връзки отстрани могат да ви помогнат да удължите визуално краката си и да създадете по-балансиран вид.

Широка талия и бюст, по-тесни бедра: ябълка

При тип ябълка ключът е да отклоните вниманието от средната си част, като същевременно подчертаете своите предимства. Потърсете стилове бански костюми, които поддържат бюста ви, като горнища с банели или танкини с поддържащ сутиен. Изберете долнище на бански с по-висока талия, за да осигурите контрол на корема и да постигнете изчистен силует.

Добре дефинирана талия и балансирани бюст и ханш: пясъчен часовник

Ако имате фигура тип пясъчен часовник, целта ви е да подчертаете извивките си и да привлечете вниманието към талията. Изберете бански костюми, които поддържат бюста ви и покриват бедрата. Бикини с висока талия или цели бански с надипляне или колани могат да подобрят формата на пясъчен часовник. Избягвайте да претоварвате фигурата си с прекалено сложни десени или декорации.

Приблизително еднаква ширина на рамене, бюст, талия и бедра: правоъгълник

Целта тук е да създадем впечатление за пясъчен часовник. Изберете бански, които придават обем на бюста или ханша ви, като например горнища с подплата или push-up. Потърсете долнища с волани, странични връзки или смели десени, за да добавите измерение към бедрата си. Половинки и бански костюми с едно рамо също могат да създадат илюзията за извивки и да добавят интерес към цялостната ви визия. Цял бански с изрязвания от двете страни би бил идеален, защото талията ще изглежда по-тясна.

По-широк бюст, по-тесен ханш, широки рамене: обърнат триъгълник

За да внесете баланс, ще трябва да намалите визуално ширината на бюста и раменете и да увеличите обема около ханша. Кръстосани презрами отпред на врата привличат вниманието към центъра, далеч от раменете. А традиционните бразилски бикини с триъгълна форма и връзки отстрани придават обем на ханша. Същият ефект може да се постигне с волани около бедрата или привличащи вниманието елементи като верижки или дантела.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР