10 дестинации, които ви препоръчваме за пролетта и лятото

Ще ви изненадаме, защото със сигурност не очаквате точно тях

Десислава Найденова 21 May 2024

Предлагаме ви един много слънчев и приятен списък с дестинации, които можете да включите в плановете си за тази година.

Започваме от по-близки места, след което отиваме и малко по-далеч, за да е максимално вълнуващо, разнообразно и незабравимо.

Котор, Черна гора

Черна гора бавно се превръща в търсена дестинация, а Которският залив (известен още като Бока) е задължително място. Спиращи дъха пейзажи заобикалят залива, който е осеян със средновековни градове, манастири и национални паркове. Това е глътка свеж въздух от обичайното бягство на плажа и ако сте любители на приключенските спортове, имате око за архитектурата, ценители сте на вкусната храна или сте страстни фотографи, Котор е вашата нирвана.

Истрия, Хърватия

Изживейте Хърватия, която не е в пътеводителите. Този полуостров във формата на сърце издига на пиедестал местния начин на живот, далеч от претоварените с туристи кътчета на страната. Кулинарното сърце на Хърватия бие тук, с бели трюфели, пресни морски дарове и всепризнати вина, които присъстват основно в менюто. Селцата на върха са заобиколени от красива природа, а националните паркове са чудесни за разходка с велосипед или в компания.

Трогир, Хърватия

Обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, не е изненадващо, че Трогир блести с естествена красота. Някога управляван от древните гърци и впоследствие от римляните, завладяващата история на този островен град е гордо показана чрез неговите архитектурни паметници. Но не всичко е свързано с катедрали и крепости. Ослепителната Трогирска ривиера ще ви примами с каменисти плажове, топли води и крайбрежни барове. Независимо дали търсите подходящи за семейства места за плуване с малки деца или оживени спотове с барове и ресторанти, има по нещо за всеки в Трогир.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Croatia Travel Info (@croatiatravelinfo)

 

Сифнос, Гърция

Марго Роби избра този малък цикладски остров (с население 2500 души) миналото лято, което предполага, че може да не остане тих още задълго. Освен кристалните води какво друго да очаквате на Сифнос? Чудна храна. Николаос Целемендес, шеф готвач, който до голяма степен се смята за основател на модерната гръцка кухня, е роден на остров Сифнос през 1878 г. Неговата готварска книга от 1950 г., Greek Cookery, е първата гръцка готварска книга, преведена на английски език. Той разработва кулинарна култура на кухнята от морето и от фермата до масата на острова, която продължава и до днес.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Visit Sifnos (@visitsifnosisland)

 

Кос, Гърция

Остров с исторически съкровища, оживен градски център и дива природа, Кос е много повече от плажове с фин пясък и яркосини води (въпреки че не бихме отказали да прекараме цялата си ваканция в мързелуване на споменатите плажове). Благодарение на богатата му история посетителите имат куп паметници и замъци за посещение. Или ако търсите място, където блажено да се отпуснете, също сте го намерили.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР