Тенденции при подстригването за 2024

19 June 2024

Грим: Георги Русев, Inspire Visual Artist, Hair Products: About Your Hair, Дрехи: Н&М

Снимка: Теди Грозданов

Bob и Long Layers - понякога всичко е форма и свежите интерпретации на класическия боб и структурираните дължини могат да бъдат просто “уау!”.

Имаме си и таен тренд, наричаме го Mullet with Long Bangs. И всичко това с адаптирани божествени дизайнерски цветове и неподражаемата авторска техника на Inspire. Представяме ви трите най-актуални форми за 2024, създадени от визажистите на верига салони Inspire.

Haircut Trend 1: Нарича се Sleek and Slicked Bob. Топ тренд за 2024.

Коса: Михаела Кочева, Inspire Education Director

Ще се уморим ли някога от класическия bob? Ако съдим по социалните мрежи, Холивуд и червения килим, отговорът е не. Всички световни знаменитости, от Ким Кардашиян до Грета Лий, предприемат тази трансформация и се нареждат сред многобройните поклонници на изключително популярната форма на подстригване. Bob-тенденцията е отново на мода, винаги обсебващо-изразителна и в челото на класациите ни за най-желани прически.

Тази година модерната интерпретация на bob подстригването е Mid-Length 90s Lob. При тази прическа дължината на косата е около или под рамото, задължително под челюстта. Равно и съвършено симетрично. Линиите са остри като бръснач, отсъства всякаква текстурираност или намек за въздушност. Жестовете са отсечени. Косата е ултра загладена, супер лъскава като тежка коприна. Текстурата е плътна и гладка като стъкло и е моделирана с т.нар. “мокра коса” ефект, който беше хит на Седмицата на модата в Ню Йорк тази есен - постига се на суха коса чрез заглаждане с четка, добавяме арганово олио и гел. Косата е разделена на път в средата, силно изразен и подчертан, наподобяващ равна отсечка- прав, без криволичения и залитания. Пътят може да бъде страничен, но изнесен драматично крайно встрани с плътно пригладени “бебешки” косъмчета. Залагаме на абсолютно задължителен двоен блясък - чрез фокусирана грижа отвътре и полиращ блясък отвън.

Придаваме дълбока изразителност и блестящ вид на косата с терапия Deluxe на About Your Hair. На основата на копринен протеин и кератин формулата работи за заздравяване и укрепване на косъма отвътре като придава естествен блясък, еластичност и мекота. Активните и съставки овлажняват в дълбочина и подхранват фоликулите на косъма, доставяйки витамини и ценни масла. Така подпомагаме косата да разкрие своя блясък по естествен път. Паралелно Smooth Сomplex работи и на повърхността като изглажда косата по цялата дължина до копринено-сатенени кичури.

Haircut Trend 2: Long layred cutting

Тази класическа форма може да бъде адаптирана към всяка дължина или текстура на косата, придавайки модерен вид на визията. Косата се характеризира с различни дължини в пластовете, създавайки текстуриран и раздвижен външен вид с повече дълбочина. Градуираните дължини създават илюзия за плътност и обем.

Ключът към тази визия са жестовете, които подчертават най-добрите черти на лицето. Това включва създаване на персонализирана форма, която стъпва на layers като база и добавя индивидуални жестове (може да бъде комбинира с Curtain bangs бретон тип завеса), за да подчертае скулите и линията на челюстта, подобно на контуринга в бюти грима. Добрата новина е, че тези слоеве могат да бъдат наистина индивидуални - по-резки, насечени движения за омекотяване на чертите или широки, по дълги - т.нар. Вutterfly cutting (имитират крила на пеперуда). Всичко зависи от личните предпочитания и формата на лицето, които Вашият фризьор анализира по време на диагностиката.

Коса: Нели Руменова, Inspire Ambassador за верига салони Inspire

Бретони: Актуалният бретон продължава да е Curtain Bangs (бретон тип завеса) прави за лицето това, което изкусно драпираните завеси правят за един прозорец. Разкрива и подчертава предимствата, прикривайки несъвършенствата. Този тип бретон е по-мек от класическия прав вариант и подчертава определени черти на лицето с акцент върху очите или скулите. Curtain Bangs създава мекота и балансира цялостната визия.

Коса: Яница Томова, Inspire Colour Director

Haircut Trend 3: Mullet With Long Bangs.

Коса: Михаела Кочева, Inspire Education Director

Субкултурният феномен е още тук. Трансформира се в нова форма- като мощен хибрид между Long Bangs, Mullet и Pixie. Класическият Mullet се отличава с къс бретон и дълга коса в задна част на главата като основна характеристика е несвързаността между двете части.

Тази година се появяват интерепретации на прическата с по-дълги контури в предната част, което укротява ексцентричността на визията, но двете части продължават да бъдат категорично деструктурирани. Стайлингът е силно пригладен и изтеглен в задната част, с видим мокър ефект. Добавена е хидратираща терапия Moisture на About Your Hair за интензивна хидратация и “заключване” на влагата в косъма и след терапията.

Виж всички тенденции в Look Book 2024 салони Inspire или на inspirebg.com

1 КОМЕНТАР
1
4apriot
21 June 2024, 12:43

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР