Мария Шарапова и Джиджи Хадид на Met Gala

eva.bg 07 May 2024

Снимка: getty images/guiliver

Две свежи и необичайни модни творения се откроиха сред фаворитите на модните критици от червения килим на Met Gala.

Джиджи Хадид и Мария Шарапова успяха да напълно да се впишат в тазгодишния дрескод „Градината на времето“ и темата на изложбата в музея Метрополитън „Спящи красавици: Пробуждане на модата“.

Тази година супермоделът обедини сили с дизайнера Thom Browne, за да създадат неповторимо модно бижу, което ще остане завинаги в Градината на времето.

Бяла рокля с корсет с отворени рамене, с дълга долна част и шлейф, украсен с 3D жълти рози.

С фокус върху всеки детайл, за създаването на роклята са били нужни екип от 70 души и 13 500 часа работа. Целият тоалет е направен на ръка и ще остане да живее в постоянния архив на Browne след Met Gala.

А за градината от жълти рози, покриваща долната част на роклята, са били нужни 8 500 часа труд от 40 човека. Както казва дизайнерът – „всяка роза сама по себе си е произведение на изкуството, защото всичко е правено на ръка.“

„Винаги е привилегия да гледам как Джиджи вдъхва живот на роклите“, казва Thom Browne. „Тя е истински талант, който блести във всичко, което прави“.

Вижте я в галерията ни.

За роклята на Мария Шарапова за Met Gala, дизайнерът Prabal Gurung намира вдъхновение както в тазгодишната изложба на Института за костюми, така и в дрескода за вечерта.

„Исках да съчетая идеите за спящата красавица и градината на времето, съчетавайки деликатността и флоралните елементи в модна рокля“, казва той, разкривайки, че е обединил усилията си с марката за луксозно спално бельо Boll & Branch за визията.

„Дизайнът е вдъхновен от яркостта и мекотата на цветята, цъфтящи и носещи нов живот, като същевременно се опира на тази деликатна природа и използва естествен органичен памук от Boll & Branch, за да се свърже наистина с темата за пробуждането на модата. Деконструирането на памука на ивици беше почти като да откъснеш венчелистчетата от цвете и да ги сглобиш отново, за да създадеш нещо ново."

Вижте я в галерията ни.

1 КОМЕНТАР
1
geg
08 May 2024, 09:43

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР