Пролетни нюанси

Ресторант Romi, по проект на Оскар Люсиен Оно, в хотел Tropical на остров Сен Бартелеми се отличава със свежия си и изпълнен с препратки към природата интериор

Калина Константинова 21 April 2024

Един от най-новите проекти на интериорния дизайнер Оскар Люсиен Оно се намира на остров Сен Бартелеми.

Ресторантът на хотел Tropical е изцяло реновиран и вдъхновен от заобикалящата природа. Богата растителност, тропическите мотиви, пастелните тонове създават цветен оазис и внасят свежест и интимност в различните зони- бар, ресторант, тераса.

Естествени материали като слама, дърво и бамбук са асоциирани с луксозна позлата и комбинирани с други материали като керамика, мрамор, метал, създавайки диалог между различни култури и стилове. Светло розово, ментово зелено, корал и тюркоаз, тропически пейзажи и цветни тапицерии ни отвеждат на места като Маями, Френската Ривиера или Палм Спрингс. Стенните изображения, изпълнени от Рафаел Шмит премахват успешно границата между интериор и екстериор. Столовете, канапетата и фотьойлите са по проект на Maison Numéro 20, тапицирани с плата Mauritius на Pierre Frey.

Кухнята на ресторант Romi е с индонезийски влияния, богати вкусове и наситени цветове. В менюто намираме препратки както към ароматичните подправки на Суматра, така и към деликатните цветя на Бали.

Оскар Люсиен Оно е основател на Maison Numéro 20- изгряваща компания в света на интериорния дизайн. В портфолиото й намираме реализации на частни резиденции по цял свят, както и хотели, ресторанти и бутици. Нейните отличаващи се, но винаги стилни интериори съчетават богати текстури и контрастиращи материали. Известен със своя еклектизъм Оскар Люсиен Оно играе с различни стилове, позволявайки на своя талант и личната му визия за изисканост и елегантност да се изразят. Всеки проект, проектиран от Maison Numéro 20, разказва красива история и внася определен емоционален заряд в пространството като част от дизайна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР