Джулия Робъртс стана дизайнер на бижута

По покана на Chopard

Лилия Или_Ева 13 April 2024

Най-новата колекция на швейцарския луксозен бранд за бижута и часовници Chopard е капсулното издание Chopard x Julia Roberts и е по съвместен дизайн на копрезидента и артистичен директор на марката Каролин Шойфеле и холивудската актриса Джулия Робъртс. 

Колекцията е вдъхновена от изумруда Insofu Emerald, открит преди повече от десетилетие в Замбия с големина 6225 карата и купен от Chopard на търг през 2018 г. Името на скъпоценния камък означава „слон“ на местния език бемба и е избрано поради впечатляващите му размери и форма, подобна на хобот на слон. 

Първите скъпоценни камъни, изрязани от Insofu, стават част от колекцията, която Джулия Робъртс проектира заедно с Каролин Шойфеле. Всяко бижу от тази колекция включва изумруд, рубелит и тюркоаз в розово злато. 

Каролин Шойфеле споделя, че брандът е избрал да си сътрудничи с актрисата с прекрасна усмивка заради творческия й ум, амбициозните й визии и любовта й към бижутата и защото са търсели сътрудничество, което би могло „напълно да изрази и подчертае естествената красота на скъпоценния камък“.

Джулия Робъртс е лице в кампаниите на Chopard - Happy Sport и Happy Diamonds от 2021 г. насам. През 2023 г. беше и глобален посланик на Chopard и често носи бижутата по дизайн на Каролин Шойфеле, научавайки как те взаимодействат с тялото и с какво допринасят за това една жена в центъра на вниманието да се чувства комфортно.

"Обединени от споделени ценности и страсти, Робъртс и Шойфеле изградиха връзка през годините, която позволява „свободен разговор помежду им, характеризиращ се с взаимно уважение и доверие“, казват от бранда Chopard. - Партьорството Chopard x Julia Roberts произтича от творческия диалог на двете дами."

Робъртс черпи вдъхновение от традиционните индийски бижута, за да подчертае интензивния цвят на изумрудите, като ги комбинира с рубелити и любимия си камък - тюркоаз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР