Гриловани зеленчуци с домашен терияки сос

Диана Шингарова 25 September 2022

С опушения аромат на огън и богатия и наситен вкус на териаки сос дори обикновените зеленчуци ще се превърнат в запомнящо се ястие.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
5 моркова, разполовени по дължина
12 гъби
2 тиквички, нарязани по дължина
2 патладжана, нарязани по дължина
4 червени чушки, без семки и разполовени
връзка репички
2-3 с.л. зехтин
за терияки соса:
½ чаша соев сос
½ чаша бяла кристална захар
¼ чаша ябълков оцет
1 с.л. печен сусам
1 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. джинджифилова паста

Поставете измитите, почистени и нарязани зеленчуци в голяма купа. Добавете 2-3 с.л. зехтин и разбъркайте с ръце, за да се намаслят от всички страни. Пригответе терияки соса, като в средна по размер тенджера смесите соевия сос, захарта, оцета, царевичното нишесте, чесъна на прах и джинджифиловата паста. Разбъркайте добре, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри. Докато сосът се редуцира, сгответе зеленчуците на предварително загрятата скара за 15 минути, като обръщате често. Изсипете терияки соса върху зеленчуците и разбъркайте, за да се овкусят добре. Поръсете със сусама.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР