Louis Vuitton в сътрудничество с Франк Гери

Носителят на наградата за архитектура Pritzker, представи лимитирана серия от единадесет чанти за Louis Vuitton в рамките на изложението Art Basel в Маями

eva.bg 23 March 2024

Колекцията Louis Vuitton x Frank Gehry е вдъхновена от проектите на световноизвестния архитект. В нея той реинтерпретира един от емблематичните модели на марката- Capucines. Така например чантата Capucines BB Shimmer Haze има блестящо, полупрозрачно покритие, направено от плексиглас, докато чантата Capucines MM Concrete Pockets е проектирана с многопластово покритие от телешка кожа, а формата напомня за музея Гугенхайм в Билбао и Концертната зала на Уолт Дисни в Лос Анджелис.

Capucines BB Analog Bag е вдъхновена от сградата на IAC в Ню Йорк. Още три чанти са декорирани с животински мотиви, като например чантата Capucines MM Fish, която напомня на осветителните тела в кафенето на Музея Louis Vuitton в Париж. Друг модел, Capucines Mini Drawn Fish е със скица на риба, нарисувана от Гери и бродирана върху него.

Откриваме и препратки към скулптори, създадени от архитекта за негови проекти, като тази на крокодил за лондонския ресторант Sexy Fish или на мечка. Capucines Mini Puzzle и Capucines Mini Blossom пък са с флорални мотиви.

Колекцията е допълнена и с нова интерпретация на чантата Twisted Box, създадена от Гери като част от серията Celebrating Monogram през 2014 г., отбелязваща 160-ата годишнина на Louis Vuitton.

Моделите бяха представени заедно с многобройни скици на архитекта за други проекти с марката, между които куфара A Tea Party for Louis, създаден за изложбата „200 Trunks, 200 Visionaries“ и шишето на парфюма Les Extraits.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР