Карла Мунзер Рахал: 50-те са новите 30!

Някакви хора постоянно, като ме видят, казват: „Леле, колко си отслабнала!“ – споделя Карла. – Ами аз съм свалила 24 килограма. Чувствам се добре, че успях да се надмогнa.

Лилия Илиева 25 February 2024

Снимка: Александър Моллов

Потънала е срещу мен в пухкавото си палто, съвсем без грим и внимателно изследва менюто. Говорим в заведение близо до пилоните на НДК. Грее слънце, пълно е с хора, а Карла продължава: – Като всички останали по време на ковид започнах много да ям. И качих! Страшно! И се ядосах! Странно беше тогава това ядене. Реших, че може никога да не отслабна и да остана такава баба Меца.

Мисля да взема мариновани маслини и мексиканско домашно гуакамоле – вдига поглед към сервитьора: – Да го пробвам – бавно повтаря „мексиканско домашно гуакамоле“, все едно опитва думите на вкус, една по една, но се сеща: – Чакайте малко… Аз всъщност съм яла, така че по-добре да не ям повече. Имате ли лимонада? Лимонада от бъз ще взема.

Станах на 50 – ми обяснява, – но не празнувах рождения ми ден, за да съм си на 30! 50 са новите 30!
Аз още на 14 почнах да си мажа лицето с крем. Викам си – ето започвам, за да не остарявам. Времето ще спре. Страшно много усилия са нужни, за да изглеждаш добре. А искам да изглеждам, както когато бях в НАТФИЗ. Защото веднъж като остарееш, вече край. И Бионсе я вълнува същото. Затова пее Forever young.

И Дженифър Анистън, и Дженифър Лопес са пример за подражание и за възхищение. Харесват ми. И при нас някои жени, вече към 40–50 години, са си запазили младостта, като Мария Илиева, Теодора Духовникова. Според мен тя ходи на процедури и тайно се разкрасява. Затова остава красива. А аз подчинявам тялото си на гладолечение. Моята фризьорка преди време каза, че индийците го правели веднъж седмично. И реших, че е изчистващо за лимфата. Ям зеленчуци, плодове – ягоди, карфиол, чушки, краставици, домати. Имам си велоергометър и на него спортувам.

Ходих на процедури в Jewel Skin Clinic – лице, пилинг, антицелулитни масажи. И искам да им благодаря. Според мен процедурите могат да задържат процеса на стареене.

От две седмици се опитвам да не пуша. Въпреки че днес си харесах и бръчките, като се огледах при фризьорката – и тя иска да бъде вечно млада. Времето ще покаже дали на 60 мога да изглеждам като на 40. Но според един лекар, ако не се разболяваме и се опитваме да не се разболяваме, може да живеем 280 години. Е, това са неща, които чета из социалните мрежи. А дали е вярно, дали е научно доказуемо, не знам.

За няколко килограма по-малко

Бяхме на море в Гърция с бившия ми съпруг. Поканих го. И всички казват: Тръгвай, отиваме на плаж! А аз: Не! Глупостта на Телеца е пословична. (Карла е родена на 3 май, зодия Телец.) Аз си я откривам в мене. Имам натрупани в пети дом много Телци и те ме „събарят“. Не харесвам моя Телец, защото е муден, винаги избира нещо, което е кравешко. Асцендентът ми е Стрелец и повече го харесвам. Взима по-бързи решения. Общо взето Стрелецът ми е по-симпатичен на мене. И в Гърция опитах да плувам до един каменист бряг. Подхлъзнах се и паднах. Господ като че ли направо ме смаза. Счупих си ръката, шест седмици в гипс, рехабилитация. Не ми се ядеше кой знае колко. Толкова беше хубаво всичко и изведнъж падаш и си счупваш ръката... То вече ръката ми е по-добре, ама останах с една горчилка. Каквото Господ реши – това е!

Реквием за една любов

Бившият ми мъж е икономист. Срещнахме се на бензиностанцията срещу „Пирогов“. Той ме заговори. Или не! Аз го заговорих. Тъмнокос е, много красив, много умен, много забавен. Разсмя ме. Покани ме на среща. Направи ми впечатление, че учи икономика. Викам си – ето, човекът е учен. Имала съм и други гаджета, ама това май ми е най-голямата любов. Първата ни среща беше тук, на пилоните на НДК. И започна да ме целува и се разбра, че сме влюбени вече. Усетих, че не мога да живея без него и че много го обичам. Той беше доста бърз и активен. След два месеца ми предложи брак и се оженихме, в РПУ. Не! В Гусевето се оженихме. И в един ресторант пак тук, в НДК, поканихме 100 души. Тогава всичко беше някак по-живо. Сега вече с остаряването човек не е толкова подскоклив, но пак бих се омъжила за мъжа ми.

Беше много романтично.

Живеехме при баба му в блок на булевард „Емил Марков“. По-късно имах апартамент и го поканих при мен. Скарахме се за общи неща. Ама защо е тенджерата тука, а не там. Това са глупости. Не можахме да се разберем. И в един момент се разделихме. И сега съжалявам, че се изпокарахме, но човек разбира, че не е хубаво да се караш с хората. Ето един урок. Трябваше да се съглася с неговото его, но Телецът е много сприхав може би. Винаги егото го води, а това не е хубаво. Води ли те егото, почваш да правиш грешки. Но като че ли на човек му се свършва търпението. Който не е достатъчно търпелив към партньора си, го съветвам да бъде и да се опитва да разбира и него, и себе си.

Сега съжалявам, защото хората не трябва да се карат. Аз не искам да съм разведена. Искам да се оженя пак, за мъжа ми. 10 години бяхме заeдно и 10 години сме разделени. Не съм имала друга любов после. Пробвах да обичам други, но май че обичам само Боян. И това е хубаво да го напишеш, защото, ако двама души се обичат, може и да се съберат пак. Говорих с Боян. Той каза, че не иска втори път. Въпреки че нищо не се знае. Много хора са се развеждали и са се женили пак. Важно е и двамата да го искате. Според един свещеник в църквата не сме разведени, защото нямаме църковен развод. Но пък си говорим, защото имаме син - Матьо.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР