Днес щеше да навърши 90

10 February 2024

Снимка: Енчо Найденов

Най-заразителната усмивка в българския театър и кино, дамата с най-опасния чар на екрана и на сцената Татяна Лолова щеше да навърши 90 години днес, на 10 февруари.

По повод на юбилея й на 13 февруари от 19,30 ч. на голяма сцена в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ предстои специален спектакъл "Празнуваме Татяна". Той е организиран от продуцентска компания „АРТО плюс“ ЕООД с подкрепата на БНР. Режисирани от директора Калин Сърменов различни поколения актриси, ще изпълнят части от популярни текстове от пиеси, в които е играла Татяна Лолова в Сатиричния театър. Ще има и изненади. 

Татяна Лолова е първата актриса, официално назначена в трупата на Държавния сатиричен театър прeз 1957 г. и играе там до края на живота си с едно прекъсване от 1977 до 1989 г., когато е актриса в Театър „София“.

Татяна Лолова има над 120 театрални и 54 роли в киното, 76 телевизионни, многобройни записи в БНР. Има много филмови и театрални награди и високи държавни отличия. През годините играе на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър 199, театрите в Стара Загора, Русе и др.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР