Крал Чарлз III с диагноза рак

Заболяването е открито по време на изследванията за увеличената простата, заради която монархът бе в болница през януари

06 February 2024

Снимка: getty images/guiliver

Крал Чарлз III бе наскоро изписан от болница, където през януари влезе за лечение на увеличена простата. Оказва се обаче, че покрай тази диагноза лекарите са открили друга, много по-страшна.

В официално изявление от Бъкингамския дворец се казва, че тестовете са идентифицирали форма на рак. Не се навлиза в повече детайли, но според медиите прогнозите са добри, защото заболяването е хванато навреме.

Уточнява се, че не става въпрос за рак на простатата.

75-годишният монарх е съобщил по телефона новината за заболяването си на членовете на семейството, включително и на принц Хари. Той веднага е хванал полет за Великобритания, като Меган Маркъл и двете им деца ще си останат в Америка.

Лечението на Чарлз ще наложи отсъствието му от публичния живот за известен период от време. Имайки предвид, че и Кейт е на домашно лечение до Великден, заради операция на стомаха, явно принц Уилям и Камила ще поемат основните кралски ангажименти, изискващи публични прояви.

От двореца предпочели да съобщят новината за страшното заболяване, за да се избегнат спекулации и неверни информации.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР