пясък от сахара

Бронзиращи пудри улавят блестящото настроение на слънцето и създават илюзия за здравословен тен

Свобoда Сидерова 20 May 2009

Бронзиращи пудри улавят блестящото настроение на слънцето и създават илюзия за здравословен тен


Някои неща са като че ли специално създадени за лятото. Например бронзиращите пудри. Няколко замаха на четката и признаците на умора изчезват като с магия. Лошото е, че всяка година дизайнерите измислят различни уловки, пред които една жена трудно би устояла. Шедьовърът на Deborah (дизайнът напомня вълнички пясък, навети от вятъра) например ви пренася в Сахара. Единственият начин да утолите жаждата на кожата е да се възползвате от хидратиращите съставки във формулата.

 

Макси пудрата на Lancaster като нищо може да ви завърти главата. 5-те нюанса приличат на цветен калейдоскоп, не, по-скоро на въртележка. Ноухау-то на Dior e слънчева младост. Два вида активатори – на колаген и на меланин, се борят срещу белезите на възрастта и подчертават тена. Lancome разчита на минерални охри. Идеята е заимствана от ренесансовите художници, които смесвали боята с натуралните съставки и напластявали няколко слоя. Техниката карала лицата от портретите да оживяват. Вдъхновен от реализма на „Раждането на Венера“ на Ботичели и други творби от XVI век, артдиректорът на марката Аерон де Мей постига същия ефект с изкуството на макиажа.

 

След двойната пудра в нюанс мед-канела Sisley лансира комбинацията праскова-злато, разработена за светла кожа. Неоспорим плюс е наличието на успокояващо масло от слез, липа и лайка. Освен с 2-те текстури – матова и блестяща, 9-цветната пудра на Givenchy грабва с аромата на жасмин, ванилия и портокалов цвят.

1 бронзираща пудра Maxiterra на Deborah 2 дуо бронзираща пудра Phyto-Touches на Sisley 3 бронзираща пудра на прах Tropiques Minerale на Lancome 4 бронзираща пудра Beauty Variations Illuminating на Lancaster 5 бронзираща пудра за зряла и увредена от слънцето кожа Dior Bronze Collagen-Activ SPF 15 6 пудра за лице Prismissime Mat&Glow на Givenchy

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР