Ан Хатауей си тръгна от фотосесия на Vanity Fair

Kакво би се случило, ако знаменитостите бойкотират издания като Vanity Fair, Vogue, Glamour, Allure, GQ?

eva.bg 24 January 2024

Снимка: getty images/guliver

„След като Ан разбра какво се случва, тя просто стана от прическа и грим и си тръгна.“

Актрисата щяла да се снима за Vanity Fair, но в последния момент решила да подкрепи 400 синдикални членове, които работят в Condé Nast, под чиято шапка е и изданието Vanity Fair. Служителите спряха работа за 24 часа, за да протестират срещу съкращения в глобалната медийна компания.

Хатауей не знаела за спирането на работата, когато пристигнала за фотосесията си в Ню Йорк. Тя била готова за снимките, с прическа и грим, когато екипът й бил помолен от представител на SAG-AFTRA да я посъветва да подкрепи спирането на работата.

Спирането на работата съвпадна с обявяването на номинациите за Оскарите. Служители на Vanity Fair, Vogue, GQ, Allure, Condé Nast Entertainment, Architectural Digest, Glamour, Self, Teen Vogue и други издания на Condé Nast излязоха на митинг пред офисите на компанията в Ню Йорк.

Миналата седмица Condé Nast обедини Pitchfork с мъжкото списание GQ, което доведе до съкращения в дигиталното музикално издание, както и до напускането на главния редактор.

Анна Уинтур, главен директор по съдържанието на Condé Nast и глобален редакционен директор на Vogue, обясни промените в писмено изявление до персонала на компанията, но очевидно хората не са доволни. На митинга бяха забелязани лозунги, които включваха игра на думи, обвиняващи самата Уинтур.

Изпълнителният директор на Condé Nast Роджър Линч обяви през ноември 2023 г., че компанията ще съкрати над 300 служители и ще предприеме още мерки за намаляване на разходите и подобряване на ефективността.

Макар стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд да приключиха, е факт, че те доведоха до доста забавени и отложени кинопроекти, премиери и червени килими. По-голямата част от актьорите ги подкрепиха.

Сега Ан Хатауей изрази солидарност към протестиращите хора на перото в медиите, като си тръгна от фотосесията. Очакваме да разберем дали ще има по-продължителни спирания на работата в изданията и по-сериозни последствия.

Любопитно съвпадение е, че индиректно Хатауей застава срещу Уинтур. В „Дяволът носи Прада“ прототипът на героинята на Мерил Стрийп, която е главен редактор на модно списание и шеф на героинята на Хатауей Анди Сакс, е самата Уинтур.

via GIPHY

Представете си само какво би се случило, ако знаменитостите бойкотират издания като Vogue, Glamour, Allure, GQ. По традиция във вечерта на Оскарите всяка година има парти на Vanity Fair.

Няма да крием, че харесваме Ан Хатауей. Най-новият филм с нейно участие, който излиза този месец, е „Mothers’ Instinct“. В психологическия трилър играе и не по-малко любимата ни Джесика Частейн. Героините на Ан и Джесика са съседки и приятелки. Трагичен инцидент отключва най-тъмните кътчета от личността им. Следва напрежение, параноя, страх и... силна актьорска игра. Вижте трейлъра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР