Големите победители на наградите Златен глобус

eva.bg 08 January 2024

Снимка: getty images/guiliver

Традицията повелява, че наградите Златен глобус са сигурен знак за това кои заглавия, актьори, режисьори ще бъдат основни фаворити и съответно печеливши на предстоящите Оскари.

Почти винаги това „пророчество“ се е сбъдвало.

Снощи в Бевърли Хилс бяха раздадени Златните глобуси и съдейки по победителите, вече знаем какво да очакваме както от предстоящите номинации за Оскар, така и от церемонията през март.

Големият победител е „Опенхаймер“. Лентата спечели статуетките в най-важните  категории за драма. А именно: най-добър филм, режисьор – Кристофър Нолан, актьор в главна (Килиън Мърфи) и второстепенна роля (Робърт Дауни Джуниър).

Напълно заслужено Ема Стоун спечели приз за главна женска роля за играта си в „Клети създания“, като лентата беше отличена и за най-добра комедия/мюзикъл.

Големият фаворит по брой номинации – „Барби“ се оказа сред големите губещи, защото спечели само две статуетки: за операторско майсторство и за успехи в разпространението.

В полето на телевизионните сериали големият победител е „наследници“, който спечели 4 награди. Сред отличените бяха и Джеръми Алън Уайт и Айо Едебър от сериала „Мечката“ (The Bear), които бяха отличени в категориите за актьор и актриса в телевизионен мюзикъл или комедия.

Вижте снимки в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР