Наталия Николаева и дрехите, които създават истории

25 жени, 25 дигитални корици и силата да вдъхновяваш за 25-я рожден ден на EVA

18 December 2023

Наталия Николаева с дъщерите си Симона и Михаела

Снимка: Слав & Хубен

Наталия Николаева е собственик на мултибранд магазин Silk Shop, който е представител у нас на италиански марки като Imperial, Souvenir, Please, King Kong, Dixie, Angela Davis, Vicolo. Модата е нейната страст, а двете й дъщери Симона и Михаела са нейната гордост.

Кога и как се влюбихте в модата и в частност италианската мода?

От малка се занимавам с мода. На 15-годишна възраст единствената за времето си агенция за модели в Украйна ме откри и нае. Няколко години подред имах късмета да дефилирам едни от най-известите френски дрехи в страната. Още от малка имам афинитет към красивото, модата и това да изразявам своята индивидуалност чрез нея.

Започнах да продавам италиански марки, защото е важно за мен да продавам ‘’timeless’’ стил, а не просто мейнстриим мода. Италианците знаят, че това, което е важно, са непринудеността, автентичността, качеството на материите и това, че тайната се крие в най-малките детайли. Дрехите, които продавам създават истории!

Как съчетавате бизнеса със семейството?

Silk за мен не е работа в традиционния смисъл на думата. За мен тази работа е хоби, нещото, което ми носи удоволствие. Също така, имам късмет, че дъщерите ми споделят страстта ми към модата и най-важното за мен е, че го правят с удоволствие. Аз обичам това, което правя и най-вероятно дъщерите ми са прихванали от мен. Затова може би не ми се налага да тегля черта между работата и семейството, тъй като работата е семейното ни хоби.

На какво искате да научите дъщерите си?

Много се гордея и с двете си дъщери. Късметлийка съм, че ги имам. Единственото нещо, в което вярвам и за което им напомням често е това, че трябва повече да вярват в себе си и в своите мечти, защото бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.

Те са завършили в чужбина. Подобна възможност със сигурност отваря мирогледа на една млада жена. Какво друго са взели за себе си според Вас?

Мисля, че това ги е направило граждани на целия свят и много мулти културни. Научило ги е да уважават и всички хора независимо от религия или цвят на кожата. В днешния свят, изпълнен с омраза, да не се боиш от чуждото и различното е едно изключително ценно качество.

Някои казват, че когато една жена управлява бизнес, тя, иска или не, придобива и започва да проявява много мъжки качества. Съгласна ли сте с това твърдение и как запазвате бизнеса?

Чувала съм това твърдение, но когато една жена прави бизнес, не е нужно да се прави на мъж, за да успее. Има различни модели на управление и всеки трябва да намери подходящия за себе си. Това, че съм жена, бих казала даже, че ми е помагало много пъти в бизнеса, заради женския ми подход с партньори и клиенти. В крайна сметка, ръководя се от инстинкта ми и това винаги ми е помагало!

Кога се чувствате най-женствена и най-уверена в себе си?

Едно от любимите ми неща е да се заобикалям с амбициозни жени, които се подкрепят една друга. Когато съм в кръг с такива жени, това ме кара да се чувствам по-силна от всякога.

От къде тази сила да вдъхновявате? Кое ви кара да се чувствате успешна и вдъхновяваща?

Работата с клиенти винаги е била и все още е любимата ми част от деня! Обличам едни от най-интелигентните, успели, зашеметяващи жени от България и мисията ми е с италианските дрехи, които продавам, да им придам още по-голяма увереност в себе си като жени, каквито са истинските италианки. Вдъхновяването е като размяна на енергии. Моите любими клиентки вдъхновяват мен, а аз винаги намирам начин да направя същото за тях!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР