Рейчъл Роу за музиката, коктейлите и живота на пауза през лятото

Море от любов

Краси Генова 22 August 2023

Наесен с песен, при това съвсем буквално, защото в началото на активния работен сезон Рейчъл Роу ще представи първия си изцяло записан на български език албум, който носи едно от нейните имена – Лилия (истинското ѝ име е Рахел-Лилия). За подгряване на почитателите на музиката красивата дъщеря на музикалната легенда Камелия Тодорова ги зарадва с новата си песен – „Аркутино“.

Дни преди заедно с любовта на живота ѝ Страхил, известен като DJ KINK, и малката им дъщеря Изабела да стегнат куфарите за заслужена почивка, с Рейчъл споделихме по един летен коктейл и приятен разговор за сезона, който бленуваме всички – синьо лято.

Какво никога не забравяш, когато стягаш куфара си за лятна ваканция?

Козметика за хидратация за коса, лице и тяло, бодиборд и надуваема възглавница (последната ползвам за упражнения във вода) и разбира се, някакъв вид записвачка (за да запазя всяка една музикална идея).

От новия ти летен сингъл става ясно, че любимата ти морска дестинация е Аркутино, така се казва и песента…

Да, Аркутино е моя любима дестинация, но не е единствената в България. Аркутино в песента е символ на всички онези кътчета, които ни карат да се чувстваме леки, свободни, които ни зареждат с топла енергия и задоволяват всичките ни сетива. Разбира се, има много други места по света, които обичам – о. Бали, Сингапур са само част от тях, има и много, които тепърва искам да откривам – Тайланд, Исландия, много бих искала някога да вървя по някой от пътищата на Камино де Сантяго.

След появата на дъщеря ви вече пътувате трима. Промени ли се по някакъв начин лятното ви ежедневие?

Многоооооо багаж. Не ни стига багажникът. (Смее се.) Със Страхо едно от любимите ни занимания са дългите разстояния плуване заедно – това, ако сме трима, не ни е съвсем възможно. Изабела от съвсем малка обича морето, така забавно е да ѝ показваме съкровищата на плажа и водата, тази година планираме да я научим да плува.

Тих плаж или летни купони предпочиташ в този сезон?

Определено усамотено място, но с любими хора. Бодибордове, плодове, палатка или заслон и хладилна чанта са задължителни.

Аркутино е моя любима дестинация, но не е единствената в България. Аркутино в песента е символ на всички онези кътчета, които ни карат да се чувстваме леки, свободни, които ни зареждат с топла енергия и задоволяват всичките ни сетива.
Коктейлът на лятото?

Обичам просекото, но чисто, не в коктейл. Харесвам всякакви безалкохолни коктейли, а алкохолен – моята добра приятелка и колежка Криста ме открехна на Скинос сауър.

Кои са хората в лятната ти компания?

Лятната компания обичайно се състои от най-близките ми приятели и семейството. С темпото на живот напоследък ми липсват дългите вечери, изпълнени с откриване на нова музика, философски разговори и душевни анализи, затова гледам на морето да наваксам.

Саундтракът на лятото?

За момента ми е „Аркутино“, но всичко със самба бийт или джази боса нова и класически пиано хаус… Макар че и интимна китара и глас звучат най-добре на брега на морето, нали?

С какво и как поддържаш кожата, тялото и духа си?

Моята кожа е от по-сухите, така че при мен всичко опира до сериозна хидратация – особено през лятото. Обичам движението – планински разходки, йога, всякакъв вид танци, както и спортно ходене рано сутринта. За момента с малко дете все още не намирам съвсем времето, което бих искала да отделя за всичките ми любими занимания. Но дали стречинг, фитнес или просто кратка медитация – отделянето на време за мен самата е от изключителна важност за състоянието на духа ми, помага ми да намеря вътрешната си супергероиня, готова да завладява планини и да се бори уравновесена и с най-тежките задачи.

Какъв летен тип си – релаксатор или купонджия?

И двете съм. Това лято обаче мечтая за релакс, за лекота, за Аркутино… Прозвуча като рекламна кампания. (Смее се.) Но да, наистина копнея за истинска почивка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР