Xiaomi 13 Lite - моето преди, сега и това, което предстои

Мой приятел се смееше, че когато си купувам кола, я избирам, все едно избирам рокля. Аз и телефона си избирам така

Лилия Или_Ева 21 June 2023

Снимка: фотография Иван Коловос, грим Марина Младенова, коса Мартина Тодорова, гардероб MDL, H&M локация Ourhood Home

Попитали Шон Пен какво би спасил, какво би взел със себе си, ако в дома му избухне пожар. Той отговорил – огъня. А аз бих избрала телефона си. И… куфар с любимите ми дрехи. Това май ми стига, за да продължа нататък. Умея да стягам багажа си за минути. Защото обожавам да пътувам. Точно толкова, колкото обожавам да се смея, да обичам, да ходя на кино, да танцувам, да готвя и да надниквам в световете на другите хора.

Моят свят в умален размер е в моя телефон – със снимките ми от интересни моменти и пътувания, записите от разговорите ми с вълнуващи хора, кореспонденцията ми, достъпа ми в различни социални мрежи и информационни канали, разменените съобщения, чиито следи остават и в мисълта, и в сърцето ми, или ако реша – ги трия.

Телефонът ми е моята библиотека, моето кино, моят джубокс. И изходен аксесоар за моя гардероб. Да, да! Като копчето и балтона. Напълно склонна съм да си купя телефон и да организирам дрехите в гардероба ми в хармония с него. И моля не ме разбирайте погрешно! Аз съм почитателка на идеята за гардероб, който да се надгражда. Харесвам философията на бавната мода, качествените материи, базовите дрехи, около които да се организира визия. Обичам да имам тоалети, които да мога да нося с години и да променям с различни бижута, аксесоари, обувки и чанти, връхни дрехи. Или пък да купувам нови дрехи, с които да допълвам тези, които имам.  

Приятел ми се смееше, че когато си купувам кола, я избирам, все едно избирам рокля. Аз и телефона си избирам така.

 

И първото, с което Xiaomi 13 Lite ме спечели, е колко е тънък – 7,2 мм. Идеалният размер за женски ръце. Тежи само 171 г. Мога да го побера във всяка чанта, дори най-малките, с които ходя на парти, дори в джоба на сакото ми, ако съм в работна обстановка, без това да деформира линията му.Xiaomi 13 Lite ми хареса, защото го усетих като дамски телефон. Елегантен е. Мога да го ползвам като джобно огледало за моментите, в които ми се налага да се гримирам по пътя към някоя среща. Има много удобни функции автоматично да центрира устните и очите и да увеличи детайли от лицето до три пъти, за да мога да проверя дали правилно съм нанесла грима ми.

 

Има три камери отзад и две отпред. Това означава великолепни снимки. Двойните камери снимат заедно и могат да създадат замъглен фон или зашеметяваща дълбочина. Правят несравними селфита благодарение на възможностите за увеличение, които възпроизвеждат до изключителен детайл и на режима Selfie Glow, който добавя онзи shine bright ефект. Този ефект превръща усмивките на всички в холивудски.

Харесах два от трите цвята, в които Xiaomi 13 Lite се предлага – бледосиньо и черно. Бледосиньото заради романтичната ми настройка към света и живота и за да го съчетая с роклите, полите и ризите ми на цветя. Май никога досега не е имало момент, в който да нямам поне една дреха на цветя, на точки или на райета. Бледосиньото е и като кристално чистия лазур на сутрешното лятно небе, което обичам да виждам, когато се събуждам. Отива и на цветята на прозореца ми, които наблюдавам, докато пиша, дори в този момент.

Черното е аксесоар за класическата елегантност, която харесвам. За костюмите, роклите и саката, бизнес дрехите, в които ми харесва да съчетавам до три цвята. Обичам кадифения уют на пастелните тонове или строгата хармония на черното. И на този фон мога да сложа едно класически червено червило на Lancome, за да отпразнувам женствеността си.


Xiaomi 13 Lite ме печели с изключителните снимки, които прави нощем с невероятен детайл дори в далечина. Много ценя подобрените му функции за нуждите за видеоблог – за подобрения vlog режим в предната и задната камера, с подобрени шаблони, с телесуфлер Xiaomi, благодарение на който човек може да чете просто гледайки екрана.

Със 100-градусовото зрително поле на обектива, той е идеален и за правене на групови селфита.С режима Dynamic Framing могат да се хванат няколко човека в кадър. Xiaomi 13 Lite разполага с широкоъгълна камера, която разпознава броя на хората в кадър и автоматично се настройва на най-добрата опция за увеличение. Това обещава много и щастливи спомени. Лятото тепърва предстои. Вярвам, че предстоят и те.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР