Домашният ви любимец празнува Деня на Земята като модна икона

Remix представя първата си собствена колекция: Pupcycled включва аксесоари за домашни любимци, изработени от материали от употребявани дрехи, които вече не са подходящи за носене от хора

eva.bg 21 April 2023

Снимка: REMIX

Няма нищо по-мило от това да се прибереш у дома след напрегнат ден и на вратата да те посрещне, скачайки от радост, твоето куче. Или котката да започне да се гали в краката ти.

Всички хора, които имат или са имали домашен любимец, познават това чувство – пухкавото създание е винаги там, да стопли сърцето ти, да те усмихне. То е най-верният приятел, без значение какво правиш, какво казваш, как изглеждаш. Чиста обич и привързаност.

Доказано е, че гушкането и галенето на куче или котка намалява нивата на кортизол (хормон на стреса) и повишава нивата на окситоцин (хормон на любовта) в организма. Хората, които се грижат за кучета или котки, са по-малко засегнати от депресивни състояния.

Убедихме ли ви да си вземете куче или котка? Да, знаем – вие вече имате домашен любимец! В такъв случай е време да му засвидетелствате своята благодарност и обич.

Всяка година на 22 април светът отбелязва Деня на Земята. Тази година е по-различна, защото Remix – платформата за кръгова мода с фокус върху устойчивото бъдеще – представя своята първа собствена колекция. Дизайнерската лимитирана колекция, изработена изцяло от употребявани дрехи, включва играчки, бандани, поводи, чанти и легла за домашни любимци.

Pupcycled колекцията е вдъхновена от upcycle тенденциите по света – с нещо старо (в случая текстил) да създадеш нещо ново и по този начин да удължиш живота му, грижейки се за природата. Знаем, че производството на нещо изцяло ново коства на планетата много повече ресурси, а удължаването на живота на даден текстилен продукт е най-добрият начин за рециклирането му.

Името на самата колекция е игра на думи – puppy и upcycle. Дизайните са дело на Нева Балникова, а за изработването на аксесоарите са използвани материали от употребявани дрехи, които вече не са подходящи за носене от хора – дънкови платове, елементи от дамски чанти и колани, пълнеж от зимни якета. Всички приходи от продажбата на дизайнерските артикули ще бъдат дарени на организация, която подкрепя животни в нужда.

Remix вдъхновява потребителите да избират първо повторната употреба и да обновяват гардероба си с грижа за природата и бюджета. Платформата предоставя модерен и удобен начин да продаваме дрехите си, които вече не носим.

Отразявайки идеята, че да избираме second hand, е страхотно, колекцията Pupcycled ни дава още един повод за това. Да покажем отговорност към нашата планета, потребявайки разумно. Да превърнем стремежа към устойчивост в неразделна част от нашия лайфстайл.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР