Duran Duran плътно до основателя на групата след окончателната диагноза

19 March 2023

Емблематичната поп и рок група Duran Duran се събира отново с бившия си колега и основател на бандата - китаристът Анди Тейлър, в звукозаписното му студио на остров Ибиса, за да запишат заедно албум. Жестът е емоционален, а времето е неумолимо, защото след като Анди четири години се бори с диагнозата рак на простата и се подлага на животоспасяващи терапии, признава, че има рецидив и е в терминален стадий на болестта.

Още през ноември миналата година, когато Duran Duran бяха поканени на официалната церемония за въвеждането им в Залата на славата на рокендрола в Microsoft Theatre в Лос Анджелис, Анди Тейлър не можа да присъства. Вместо това вокалистът Саймън льо Бон чете писмото му, в което музикантът разкрива тежката си битка с рака.

Самият Саймън льо Бон казва на събитието: „Абсолютно опустошителна новина е да разбереш, че колега, не, не колега, а приятел, член на нашето семейство, няма да е наоколо много дълго. Много обичаме Анди, но аз няма да стоя тук пред вас и да плача. Мисля, че това би било неуместно, но това е, което чувствам.“

Участието в незабравимата вечер в Ел Ей събира над 2 милиона долара за Фонда за изследване на рака на гърдата при жените.

Джон Тейлър, бас китаристът на групата, споделя пред британските медии, че Саймън льо Бон лети всяка седмица до Ибиса, за да работи с Анди. Много е вероятно това приятелско и творческо преживяване да бъде записано на телефон с идеята да стане част от документален филм за групата, обединила едни от най-продаваните музикални изпълнители в света.

Междувременно Duran Duran подготвя турне в Англия и Ирландия, което ще стартира на 29 април в Манчестър.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР