3 съвета за стилно обзавеждане

27 January 2023

Снимка: ikea

Идеята на жилищния интериор е да създаде уютна и красива обстановка, която да ни вдъхновява ежедневно. Посредством съвременните мебелни и декоративни решения имаме шанс да постигнем изумителни резултати, залагайки на един стил или на няколко направления при домашното обзавеждане.

Мебелите може да са изчистени или с повече детайли, в един или в повече цветове, с класическа визия или с авангардна – варианти има много, а ние като творци на собствения си комфорт трябва да изберем концепция и да я следваме.

Как да направим дома си красиво и комфортно място, споделят от Икеа

Преди да се заемем с избор и покупка на ново обзавеждане за дома, трябва да помислим за неща като разположение на мебелите и техния дизайн, декорация, аксесоари и други важни детайли, съветват от IKEA. Ето кои 3 съветва е добре всеки от нас да се възползва при изграждането на домашната обстановка:

  • Контрастни съчетания от цветове – подобен подход е едновременно семпъл, но и нравствен. Комбинацията от нюанси като черно и бяло, синьо и сиво, розово и кафяво ще внесат “движение” в интериора и ще го направят отличителен. Стилове като индустриалният и минималистичният са удачен вариант в случая, като именно при тях се наблюдават подобни тенденции, споделят от Ikea.bg;

  • Ретро акценти за романтична обстановка – винтидж или ретро? А защо не и двете! С подобен стил обзавеждане жилището ще изглежда кокетно и уютно, а в допълнение с ясно изразени съвременни елементи ще добие слабо доловима еклектична визия, но и много впечатляваща такава. Бохо направлението е също сред търсените опции, що се касае за покупка на нови мебели за дома;

  • Шаби шик за още повече стил – с обзавеждане с такъв дизайн няма начин да не се стигне до въздействащи резултати, изразяващи се в детайли като присъствието на изящни миниатюри и орнаментика, монохромно усещане, непретенцниозност и антична обстановка. Тъй като този стил се разпознава най-вече със светлите си цветове, то е изключително подходящо за малки пространства.

Жилищният интериор ни дава възможност да оставим личния си почерк по отчетлив и разпознаваем начин. Без значение дали ще изберем Рустик, поп арт или ретро модернизъм, стилът на домашното обзавеждане трябва да ни отразява, да разказва историята ни и да ни осигурява нужния комфорт.

За какво да внимаваме при избора на ново обзавеждане

Качество, стил и цена – обикновено това са трите неща, на които обръщаме голямо внимание при покупката на нова мебелировка. От огромно значение е да изпълним наличното пространство по функционален начин, да заложим на модерни решения, така че на финала да създадем усещане за класа и изисканост. За целта е важно да са доверим на надежден търговец, който може да ни гарантира хубавата изработка и актуалността на предлаганите от него продукти.




ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР