Шоколадови сладки
Те са сладка награда, хапка за закуска, за парти, за подарък...
Мануела Панайотова 19 May 2019
Наричат ги дребни сладки, но размерът им не определя насладата,която носят. Те са с нежна, подобна на трюфел сърцевина, интензивен шоколадов вкус и напукана, хрупкава повърхност.
Те се топят в устата. Те са сладка награда, хапка за закуска, за парти, за подарък...
Използвах 180 г тъмен шоколад, 200 г брашно, 60 г масло, 120 г кристална захар, 2 яйца, 1 ч. лъжичка бакпулвер, ванилия, 3 с. лъжици кристална захар и 150 г пудра захар, за овалване.
Как ги направих: На водна баня разтопих шоколада и маслото. Разбих яйцата със захар и ванилия. Смесих с разтопения шоколад и разбърках. Добавих пресято брашно и бакпулвер. Разбърках добре сместа, покрих с фолио и прибрах в хладилник за една нощ.
Оформих малки топки (около 18 г),овалях всяка първо в кристална захар, а после в пудразахар (за напукан ефект трябва да са плътно покрити с пудра). Наредих ги върху тава за печене, застлана с хартия, на разстояние около 6 см. и прибрах в хладилник за 20 минути. Изпекох на 180 С за 10-12 минути - не повече, за да се получат най-добрите сладки с меко и щедро на шоколад сърце.