Шоколадови сладки

Те са сладка награда, хапка за закуска, за парти, за подарък...

Мануела Панайотова 19 May 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Наричат ги дребни сладки, но размерът им не определя насладата,която носят. Те са с нежна, подобна на трюфел сърцевина, интензивен шоколадов вкус и напукана, хрупкава повърхност.

Те се топят в устата. Те са сладка награда, хапка за закуска, за парти, за подарък...

Използвах 180 г тъмен шоколад, 200 г брашно, 60 г масло, 120 г кристална захар, 2 яйца, 1 ч. лъжичка бакпулвер, ванилия, 3 с. лъжици кристална захар и 150 г пудра захар, за овалване.

Как ги направих: На водна баня разтопих шоколада и маслото. Разбих яйцата със захар и ванилия. Смесих с разтопения шоколад и разбърках. Добавих пресято брашно и бакпулвер. Разбърках добре сместа, покрих с фолио и прибрах в хладилник за една нощ.

Оформих малки топки (около 18 г),овалях всяка първо в кристална захар, а после в пудразахар (за напукан ефект трябва да са плътно покрити с пудра). Наредих ги върху тава за печене, застлана с хартия, на разстояние около 6 см. и прибрах в хладилник за 20 минути. Изпекох на 180 С за 10-12 минути - не повече, за да се получат най-добрите сладки с меко и щедро на шоколад сърце.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР