Египет Великолепни, забравете за скука, забравете за сън

Лилия Или_Ева 01 January 2023

Най-близкият коралов риф до България - Египет, е само на три часа път със самолет. Има директни чартъри от София и Варна на Емералд Травел. Топкурортите, където човек може да преживее всички удоволствия на почивката по тези земи, са Хургада и Шарм-ел-Шейх.

Прекрасна идея за Нова година и за дестинация за почивка. В най-студеното време у нас морската вода там е с температура 22 градуса. Хотелите са на най-високо световно ниво и бюджетни цени, гледките са като на екзотичен остров. Има различни атракции, които да превърнат почивката ви в красиво приключение. А кухнята е разнообразна и истинско гурме изживяване.

Наричат Хургада „столицата на крайбрежието на Червено море“. Нощният живот тук е колоритен и интензивен. Тя е дестинацията с най-добрите пакети за Меден месец.

Риксос Примиум Магавиш е идеален не само за меден месец, но и за пътуване с компания. Има плаж, дълъг почти километър, с елегантни кабани, в които докато правите тен, говорите си с приятели или просто се наслаждавате на красивото море, може да ви сервират морска храна, вино и фрешове. Сутрин по плажа на фона на изгрева или вечер на фона на залеза има разходки с коне. Приказно е, като в романтичен филм. Повечето апартаменти са на групи около общ басейн (отопляван през зимния сезон) и забравяте за сън, защото по естествен начин компанията ви се оказва около него на нощно парти.

Междувременно в „кралските вили“ на ризорта отсядат арабски шейхове и принцеси. Най-голямата от тях се обслужва от иконом, готвач и портиер и може да посрещне 10 души. Така че, разхождайки се в ризорта, току виж сте попаднали на някоя местна особа със синя кръв.

Над басейните се издигат романтични мостове, идеални за красиви снимки. Целият комплекс е като създаден за инстаграм или социалните мрежи. Много живописен. Декорът навсякъде е измислен за съвършените кадри. Такива ще ви се получат и от панорамния бар с великолепна гледка към морето, както и във всеки друг от общо десетте бара.

Към уюта на почивката се добавя живата музика следобед от класически музиканти пред един от ресторантите, количката за сладолед Movenpick на една от алеите.

За по-активните има три тенис корта, групови занимания по йога и пилатес.

Има Anjana Spa с подмладяващи терапии, магазини за шопинг за душата, клуб за сърфинг и дайвинг. Няма шанс да ви стане скучно. Може да се разходите с яхта от собствената марина на хотела до пясъчните острови в лагуната и кораловия риф отсреща.

За децата пък има мини зоологическа градина със зайчета, петел и кокошка и кученца. Професионален екип от аниматори ги забавляват с игри, представления и образователни програми. В детския клуб има и детски бар, отоплявани през зимата басейни, уроци по танци и вечерна анимация. Можете да си поръчате отделно и детегледачка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР