Звездите в дизайна на обувки изгряват в Милано

на изложението MICAM

22 July 2022

От 18 до 20 септември в Милано предстои есенното (94-то поред) издание на един от световните подиуми за мода в обувките – изложението за обувки MICAM Milano 94. Както на всяко издание досега, и този път ще бъде отделено специално внимание на младите дизайнери. Жури от модни експерти е направило селекция на таланти от цял свят и е избрало дванайсет от тях, които ще покажат своите творения в зоната за новите тенденции и таланти в изложбеното пространство FieraMilano на MICAM - Emerging Designer. Творенията им изследват всички аспекти на устойчивостта в модата за обувки, отразяват непрекъснато търсене на нови материалии форми и опита, натрупан в работата им с големи марки и ги показват като редки таланти на модната сцена на обувки. Колекциите на тези 12 млади имена често са вдъхновени от собствения им житейски опит или от стила, които те са поддръжници. 

Младите дизайнери, избрани да изложат в пространството Emerging Designer на MICAM Milano 94 са:

 

Силия Шево с марката си 10.2 Черният Париж

Силия е дизайнер и консултант на различни марки във Франция, Великобритания, Италия над 10    години, в три от които е дизайнер на Louis Vuitton. Завършила е специализирани курсове в престижниучилища във Великобритания и Италия, има множество награди. Нейната собствена марка 10.2има голям успех във Франция.

                                                                                    

Марио Пини с марката си AHDIID Отвъд модата

е динамичен и креативен, прекрасен медиатор между дизайнери, занаятчиии производители на обувки. Консултира множество марки. Създавамарката AHDIID, вдъхновена от фразата „I did“ с вмъкната буква „h“, която да разпилее усещането за определена идентичност. Марката съчетава комфорт наVibram отвъд модата със стила на AHDIID.

 

Серхио Силва с марката EHONTE Тъмна геометрия

Интересът на Серхио към обувките се ражда в детството му, докато наблюдава как майка му, преди да отиде на работа, винаги обува обувките си последно и след това сякаш се изправя пред света. Създава марката си, след като емигрира в САЩ. Колекцията му евдъхновенаот Баухаус - стилът, в който формата следва функцията и съчетава изкуство и история.Използва независими бразилски майстори и кожи, изработени според най-високите стандарти за устойчивост.

 

Хуан Хименес с марката SELVA Поп шик

Първоначално Хуан завършва английска филология, после работи различни неща в известни испански компании, а после емигрира в Канада. След това открива страстта си към обувките, учи дизайн на обувки в Милано и през 2019 лансира първата си колекция.

 

Фелипе Фиало с марката FELIPE FIALLO Бъдещето днес

Фелипе е роден в Еквадор. Завършва с отличие индустриален дизайн в Чили. Работи в престижни компании. Развива се като дизайнер и отива в Италия, за да специализира в дигитален дизайн. Печели известност и реноме като креативен и талантлив дизайнер и през 2022 г. създава първата си колекция от NFT маратонки за Метавселената.

 

Донг Шон Лий и Джулиана Борзило с марката ID-EIGHT Чай за двама

 

Преди да се сгодят, и двамата дизайнери имат успешни кариери –Донг - в Корея и Германия, Джулиана вИталия. Впоследствие решават да обединят и професионалния си път исъздават марката ID-EIGHT. За цялата им колекция обувки използват рециклирани отпадъците от кора от ябълки,листа от ананас, рециклиран памук и полиестер.

 

Салоун Моне с марката SALONE MONET Ние сме светът"

След дипломирането си във Вашингтон, Салоунработи едновременно като продавачка в магазин за обувки,и като пиар направителството. Решава да се запише в обущарско училище в Бруклин, за да насърчаване на расовото равенство в сектора. Създава марката си срешението дапроизвежда „голи“ обувки в различни тонове на кожата. Марката й печели награди, а обувките й са обожавани и носени от Бийонсе Ноулс, Гейбриъл Юниън, Кеке Палмър.

 

Акудо Ихеаканва с марката SHEKUDO – Еко, еко

Марката Shekudo е създадена в Австралия. Нейният арт директор Акудо решава да фокусира производството върху обувки и аксесоари иго премества в Лагос, Нигерия. В резултат на това местното занаятчийство и материали стават неразделна част от естетиката на марката. Голяма част от суровините са местни.

 

Елоди Верданс с марката SHOE SHOE – Моден взрив

Елоди завършва моден дизайн в Женева и седем години работи за световноизвестна марка за плетивата. През 2019 г. решава да последва истинската си страст: дизайна на обувки. Придобива ноу-хау, работейки за водещи марки обувки и след това създава устойчива колекция, която да отговаря на собствените й етични и екологични ценности. И така се появява марката й Shoe, в която няма компромис с дизайна, комфорта, качеството или цената.

 

Софи Панте с марката SOPHIE BENEL PARIS - Стилето, моя любов

 

SOPHIE BENEL е френска марка, но 100% произведена в Италия, безсрамно женствена и с нотка креативност, здраво вкоренена в лесния шик. Колекциите на SOPHIE BENEL са изработени изцяло - от доставката на суровини до сглобяването, в източно-италианския регион Марке, глобалният епицентър на обувки.

 

Мануела Еспозитос марката SUCETTE – Нагоре, нагоре и далече

 

Мануела е все още млада студентка по мода и дизайн в Неапол и прави първите си стъпки в индустрията. Нейната линия е свежа, вдъхновена от принципите на свободата и приобщаването и разширяване на традиционните представи за женственост.

 

Виктория Андре с марката VANDRELAAR – Бал във Версай

 

Виктория Андре е дизайнер на обувки в Лондон. След седем години в обувната индустрия и задълбочено проучване как да произвежда автентично устойчиви обувки, Виктория създава своите колекции, използвайки рециклирани и био материали, подбрани с цел намаляване на въздействието върху околната среда. Нейната собствена линия дамски обувки Vandrelaar представяуникална колекция, съчетаваща 3D технология с ръчна изработка. И е сглобена в малка фабрика в Португалия.

Силия Шево
Марио Пини
Серхио Силва
Хуан Хименес
Фелипе Фиало
Донг Шон Лий и Джулиана Борзило
Салоун Моне
Шекудо
Елоди Вердан
Софи Планте
Мануела Еспозито
Виктория Андре
ТВОЯТ КОМЕНТАР