Как ходите с дамски токчета?

Сигурни сме, че никоя от нас не се е разделила завинаги с елегантните обувки на висок ток. Ето как да усвоите правилната техника, за да се чувствате себе си, стъпвайки на токчета. Резултатите няма да закъснеят и ще си заслужават.

eva.bg 21 July 2022

Веднага в съзнанието ни изплува силуетът на тичащата по нюйоркските улици Кари Брадшоу. Забързана към поредната среща с приятелките си или за шопинг обиколка на любимите магазини, разбира се, на неизменните високи дамски токчета – най-новият чифт, в който се е влюбила и на мига е пожелала. Защото както самата Сара Джесика Паркър обича да казва, „Yeah, this is a long-term relationship!“.

Комфортно, уверено и красиво!

За тази връзка ще поговорим днес и точно така ще се разходим – комфортно, уверено и красиво! Сигурни сме, че никоя от нас не се е разделила завинаги с елегантните обувки на висок ток. Да, има моменти и периоди, в които предпочитаме, особено в градската джунгла и с натоварения ни график, по-спортни решения и модели, но сме също така напълно съгласни със Сара Джесика Паркър: връзката ни с високите токчета е връзка за цял живот. Ето как да усвоите правилната техника, за да се чувствате себе си, стъпвайки на токчета.

Правете малки крачки, като стъпвате първо с петата, после с пръстите. Стремете се към малки и бавни крачки, като се уверите, че не сгъвате коленете си повече от обичайното. Ще забележите, че когато сте с обувки на ток, крачката ви се скъсява. Колкото по-високо е разположена петата, толкова по-къса е крачката. Не се опитвайте да се борите, като правите по-големи крачки – придържайте се към малки деликатни крачки, които ще направят походката ви по-естествена и ще ви помогнат да се чувствате по-комфортно. Не започвайте с големите височини изведнъж, заложете първо на по-ниски или на средно високи дамски токчета.

Точно както при ходенето с всяка друга обувка, така и с токчета вие не стъпвате върху цялото си ходило едновременно. Първо поставяте петата си на земята, а след това плавно и пръстите. Когато кракът ви е напълно стъпил на земята, коляното ви съвсем естествено трябва да е изправено. Неудобна, странна походка най-често се получава, когато коляното е сгънато, когато стъпваме едновременно с пръстите и петата или когато поставяме пръстите на първо място. Ако изправите краката си и ходите, стъпвайки първо на петите си, ще си спестите всички тези неща и ще изглежда така, сякаш го правите без усилие.

Намерете баланса и подобрете стойката си. Поставянето на петата първо на земята служи и като начин да тествате баланса си. Ако поставите първо петата си и установите, че глезенът или точката на тежестта ви са изместени, тогава няма да постигнете баланс, дори напротив. Намерете баланса си първо с петата, след това поставете останалата част от ходилото, преместете тежестта на тялото си плавно и се движете напред. С други думи, всяка крачка трябва да е добре преценена, но колкото повече практикувате, толкова повече това ще се превърне в инстинкт и ще го правите, без да се замисляте.

Носенето на дамски токчета измества центъра на тежестта ви и долната част на гърба ви се извива, за да компенсирате. Представете си, че има нишка, която държи главата ви изправена – главата трябва да е на една линия с гръбнака, а брадичката да е успоредна на пода. Избягвайте да гледате надолу, когато ходите на високи токчета. Нека раменете са назад. Ръцете дръжте отпуснати отстрани, като ги размахвате леко, докато вървите, за баланс. Поддържайте коремните си мускули ангажирани, това ще ви помогне да стоите и по-изправени. Свийте леко коленете си, дръжте краката си плътно един до друг, докато вървите, и насочете пръстите си право напред.

Усъвършенствайте невидимата линия. Моделите от подиума кръстосват единия си крак леко пред другия, за да придадат люлеене на бедрата. Много жени носят високи токчета, за да изглеждат привлекателно, така че походката е наистина от значение. Най-добрият начин да постигнете това характерно поклащане, докато ходите на високи токчета, е да си представяте, че вървите по въображаема права линия. Единият крак трябва да се спусне точно пред другия, като пръстите ви сочат право напред. Тази походка ще изисква малко допълнителна практика, за да бъде овладяна, но резултатите ще си заслужават.

„Дай на една жена правилните обувки и тя ще завладее света.“

Цитирахме в началото Сара Джесика Паркър, но няма как да пропуснем и иконата Мерилин Монро, защото тя също е дала своя принос по темата за обувките. Ще добавим и това, че в магазините на CCC ще откриете богато разнообразие от модели на обувки с ток. Можете да изберете най-подходящия за вас чифт дамски токчета на място или онлайн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР