Тенденции при косите за пролет-лято 2022

От специалистите на Inspire

04 May 2022

Коса: Inspire Creative Team, модели: клиенти на салони Inspire, грим: Георги Русев

Снимка: Димитър Чилов

Този сезон симетрията се завръща във формата, а амбасадорите на Inspire я режисират уверено в смели дължини с ефирна мекота и блясък. Косата се спуска по раменете, понякога луксозно небрежна, но задължително секси, с дъх на добре изстудено бургундско лято и нежно въображение за танци под топлото звездно небе.

Хитът тази година е гладко дефинираната коса. При подстригванията боб прическата продължава да оглавява класациите в различни варианти – French Bob – по-дълъг, до ключицата, вълнист или текстуриран.

Тенденции цветовеРозовото държи ключа към цвета – от пухкавата плътност на бонбоните до едва забележимия металически оттенък на теменужките. Развихме фаворита на Pantone за 2022 година (very peri) в оттенъци на люляк и диви теменужки. Ето го и него – нашият Inspire цвят на годината, нюансиран до съвършенство с изящна техника и щипка вдъхновение в лилаво и орхидея.При техниките на оцветяване и през този сезон продължава тенденцията за съвършени Instagram визии, glamour look, създадени чрез експертно и прецизно преливане на тоновете, наречено color design by Inspire. Комбинираме нюанси в гамата на бежовото, карамелено и кленов сироп. Контрастът е подсилен, релефът осезаем. Стайлингът е обемен, бляскав в подчертано луксозна интерпретация. Естествеността във визията отстъпва на „уау“ ефекта - жените са готови да вложат повече усилия и не се срамуват да го покажат.

Русите цветове отстояват своето с повече изисканост и софистицирана строгост. Тази авторска интерпретация комбинира изящно хладни и топли руси оттенъци, създадена с color design by Inspire. Луксозно мека, лека и дифузна, тенденцията е вдъхновена от идеята за съвършения допир на кашмира до кожата.Представяме ви най-горещия оттенък за 2022 при цветовете за брюнетки: харизматична комбинация от наситен богат шоколадов цвят, какао и мока или GLOSSY ESPRESSO. Предпочитаме го с един нюанс по-тъмен, за да подсилим лъскавия оттенък на кафе еспресо и с нежна пяна от капучино в дължините. Блясъкът разкрива характера на цвета, а акцентът в тази тенденция е гланца.  Бретонът продължава да е топ тенденция за 2022, визажистите на Inspire смело го интерпретират в shaggy вариант,  с красиви контури под скулата, разделен в средата или странично. Добавена е и нова насока за развитие, съчетаваща двата абсолютни тренда за миналата година: shaggy и mullet еволюират в интуитивния shag/mullet. 70-те продължават възхода си.

Видяхме много блясък, гладкост, права и силно пригладена коса. Гланцът излиза от забвение и се завръща демонстративно с още повече великолепие, особено при брюнетките. Кодовите думи за стайлинга през тази година са slick straight.


Открий всички тенденции в LOOK BOOK 2022 в салони Inspire и на inspirebg.com  


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР