Бюти блиц с Мария Жекова

Кулинарен фотограф, победител в Master Chef ’2021

eva 30 September 2021

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

ПЪЛНО 6

1. Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?
В ежедневието си не използвам грим, но съм си създала ритуал с продукти, които се грижат за кожата ми. В топ три за мен са слънцезащитата за лице – любим продукт ми е Shangpree Phyto Essence UV Sunscreen, опитвам се да си създам навик да не излизам без него през цялата година. Хидратиращ крем използвам всеки ден и съм много щастлива от последния си избор: Water-Lock на Tata Harper в комбинация с почистващ продукт за кожата на лицето. И на трето място е хидратацията за устни, за да избегна болезненото напукване.

2. Кой е екоелементът в грижата ти за красотата?
Използвам малко козметика и се старая да е натурална и да бъде създадена с минимум отпечатък върху планетата. И задължително да не бъде тествана върху животни.

3. Какво означава да си млад?
Младостта е състояние на духа, макар това да е клише, но за мен е валидно. Да си млад, значи да си любопитен. С блясък в очите. Свеж и буден. За мен младостта няма много общо с външния вид, но ако имаше, бих я определила с думите: свежест, светлина и спретнатост.

4. Коя своя (визуална) черта харесваш най-много? И коя би променила?
Години ми трябваха да разбера, че тялото, в което съм се родила, е такова, каквото природата ми е отредила, и това само по себе си е достатъчно, за да го обичам и приемам. Затова сега нямам любими и нелюбими черти. Приемам се, като се грижа да бъде тялото ми здраво, което е най-важно.

5. Най-добрият спорт/активност за тонус.
Работата в градината и обиколките за гъби, горски плодове и билки в планината са незаменима физическа тренировка. Плуването в морето също – когато съм на морския бряг, не го пропускам.

6. Отваря ли врати визията?
Вярвам, че отваря врати, но зависи какви врати човек иска да отвори. Мен ме интересуват онези, които ги отварят живата усмивка и светлият поглед.

СПЕЦИАЛНИЯТ ВЪПРОС:
Има ли продукт, който ти е любим и попада едновременно в козметиката и в кухнята ти?
Моята така любима коприва. Освен че редовно се храня с нея през пролетта, я прилагам и за здравето на косата си, като си приготвям отвара и я използвам при измиване. Научила съм го от прабаба си.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР