Киану Рийвс: Скръбта променя формата си, но никога не свършва

Актьорът навърши 57 години. Представяме ви го в 20 цитата и 20 емблематични визии

eva.bg 03 September 2021

Снимка: getty images/guliver

Интересен и странен актьор е Киану Рийвс. Хем има визията на лошо момче, хем е един от най-непретенциозните и тихи холивудски знаменитости. Всичко го харесват, защото е внимателен, щедър, фин човек, с добро сърце и с онези неизменна тъга в погледа, която мигновено обезоръжава.

Животът му не е бил лесен и много хора на негово място биха рухнали под тежестта на изпитанията и трудностите. Роден е в Бейрут, но е отгледан в Торонто. Баща му напуска майка му, когато той е само на 2 години. Впоследствие е осъден за трафик на хероин. Майка му се омъжва още три пъти, което е причина непрекъснато да се местят.

През декември 1999 година тогавашната му приятелка Дженифър Сайм ражда дъщеря им Ава, но бебето така и не проплаква. Оказва се мъртвородено. 18 месеца по-късно половинката му Дженифър загива в автомобилна катастрофа. „Скръбта променя формата си, но никога не свършва“, казва Киану Рийвс. Той се бори със скръбта и демоните си далече от светлините на прожекторите и медийните скандали.

В сравнение с демонстриращите висок стандарт на живот холивудски знаменитости, Киану Рийвс води изключително скромен живот. Чак през 2003 година се сдобива със собствена къща. Вещите му се побират в един куфар, а животът му минава от хотел на хотел.

В момента се радва на щастлива и дългогодишна връзка с художничката и визуален артист Александра Грант, която е на 48 години. Запознават се през 2010 година покрай общата им работа за книгите от серията Ode To Happiness and Shadows, където тя отговаря за визуалната част, а той пише стиховете.

Не знаем дали в момента е щастлив, но със сигурност изглежда като човек, който е в мир със себе си.

Представяме ви Киану Рийвс в 20 цитата и 20 емблематични визии.

- Научен съм да се държа с хората така, както бих искал те да се държат с мен. Това се нарича респект.

- Парите не означават нищо за мен. Спечелил съм много, но това, което искам, е да се наслаждавам на живота без да се стресирам с мисълта за банковата си сметка. Раздавам много и живея простичък живот, главно с куфари по хотелите. Всички знаем, че най-важно всъщност е здравето.

- Голямо наказание е да живееш без любов, без да си е я преживял, без да можеш да даваш любов.

- Можеш да стигнеш много далеч с нещо толкова простичко, като това да обръщаш внимание.

- Когато наистина разбереш и осъзнаеш кармата, тогава разбираш, че си отговорен за абсолютно всичко в живота си. Голяма сила дава знанието, че бъдещето е в твои ръце.

- Да се влюбиш и да имаш връзка са две различни неща.

- Утрешният ден не ти е гарантиран, така че живей за мига!

- Трябва да промениш живота си, ако не се чувстваш щастлив. Трябва да се събудиш и предприемеш нещо, ако нещата не се случват така, както искаш.

- Всяка битка в живота те е оформила и превърнала в това, което си сега.

- Бъди благодарен за трудните моменти, защото те правят по-силен.

- Понякога враговете са най-добрите ни учители. Може да научим много от техните грешки.

- Разрухата понякога означава прераждане.

- Ако може да накараш една жена да се усмихне, тогава виждаш най-красивото нещо на земята.

- Понякога сме така задълбали в ежедневието, че забравяме да отделим малко време и да се насладим на красотата на живота. Като зомбита сме.

- Погледни нагоре, свали слушалките, кажи „Здравей“ на някого, когото видиш, прегърни човек, който страда и е наранен.

- Позволете си да сгрешите поне веднъж в живота си, ще се отрази добре на егото ви.

- Понякога най-трудно се постигат простичките неща в живота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР