Бърз ябълков десерт
Изберете любимия си сорт ябълки, поръсете със захар и канела, добавете сладолед ванилия. Истинско усещане за празник
Диана Шингарова 29 November 2020
В сезона на ябълките опитайте нещо много бързо и лесно за приготвяне.
Изберете любимия си сорт ябълки, поръсете със захар и канела, добавете сладолед ванилия. Истинско усещане за празник.
Необходими продукти: една опаковка готово маслено тесто, 2 големи ябълки, 4 с.л. захар, 1 ч.л. канела, един жълтък.
Начин на приготвяне: Измийте ябълките и ги нарежете на тънки полумесеци. Потопете ги за кратко във вода с малко лимон, отцедете и сложете в предварително загрята на 180оC фурна. Идеята е ябълките леко да омекнат, за да успеем да ги навием по-лесно в масленото тесто и да оформим розичките. Нарежете масленото тесто на лентички с размер 4x15 см. Намажете с жълтък, в единия край наредете ябълките, поръсете със захар и канела, сгънете масленото тесто, навийте и оформете розичка. Поставете във форма за мини мъфини. Печете 40 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Поднесете с топка ванилов сладолед.