Тиквено руло
Диана Шингарова 26 December 2019
Опитайте този лесен и много красив десерт с празничен вкус.
Необходими продукти: За блата: 3/4 чаша брашно, 1/2 ч.л. бакпулвер 1/4 ч.л. сода, 1/2 ч.л. канела, 1/4 ч.л. карамфил, 1/4 ч.л. джинджифил, 1/8 ч.л. смлян бахар, 1/4 ч.л. сол, 3 големи яйца, 1 чаша захар, 2/3 чаша тиквено пюре, пудра захар за поръсване
За пълнежа: 226 г сирене за мазане Филаделфия на стайна температура, 8 с.л. меко масло, 1 чаша пудра захар, 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне: В купа разбъркайте брашното, бакпулвера, содата, канелата, карамфила, джинджифила, бахара и солта. В друга купа смесете яйцата, захарта и тиквата. Смесете сухите и мокрите съставки. Разстелете с помощта на шпатула и оформете тестото в правоъгълно парче с приблизителен размер 25x40 см. Печете 13-15 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна върху хартия за печене. Извадете блата, поръсете с пудра захар, обърнете върху друг лист кухненска хартия и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно. Пригответе маслен крем, като разбиете маслото, сиренето Филаделфия, пудра захар и ванилия.
Развийте рулото, намажете с масления крем, навийте отново и приберете в хладилник.