Днес лесно и бързо можем да открием в почти всеки супермаркет бурканче с натурално кокосово масло. По правило то спада към така наречените „суперхрани“, които са пътят към здравословното хранене.
Кокосовото масло има неоспорими позитивни страни – ускорява метаболизма, помага за отслабване и укрепва имунната система, предпазвайки я от вируси и различни инфекции, тъй като има антибактериални свойства.
Но всичко може да има недостатъци, а когато те касаят здравето ни, трябва да подходим сериозно към тях. Американската кардиологична асоциация публикува плашеща статистика, която сочи, че кокосовото масло значително повишава нивата на холестерола, а също така увеличава и риска от сърдечни заболявания.
Лекарите твърдят, че натовареният с наситени мазнини продукт няма свойства, които да компенсират вредата, която той може да причини. Затова ви съветваме да оставите кокосовото масло само за козметични цели, а при готвене посягайте към полезните алтернативи като зехтин или сусамово олио.
А Миранда Кър, която постоянно го употребява? Как е жива досега?