Мадлени за вино

Един от най-популярните френски десерти за вкусни спомени

Мануела Панайотова 22 July 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Тези фини хапки са сред десетте най-популярни френски десерти. Характерната им форма на мидена черупка с издутото гръбче ги превръща в истинско бижу, което грабва вниманието и радва сетивата, а и оставя вкусни спомени.

Предлагам ви идея за солени мадлени с полента, пармезан и градински чай, които са прекрасни за споделяне на красива и дълга лятна вечер в хубава компания и добре изстудено вино.

Използвах 55 г полента, 2 с. лъжици брашно, 1/4 ч. лъжичка сода, 40 г фино настърган пармезан, 20 г масло, разтопено, 1 яйце, 80 мл прясно мляко, сол, черен пипер, листа от градински чай, допълнително пармезан за сервиране.

Как ги направих: Смесих полента, брашно, сода, сол, пипер и пармезан и разбърках добре. Добавих масло, яйце, мляко и разбърках до гладка смес. Поставих листо от градински чай в основата на всяка форма (може да се ползват всякакви форми) и част от приготвената смес. Изпекох на 180 С за 8-10 минути. Освободих от формите, поръсих допълнително с пармезан и поднесох.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР