Петър Москов пред EVA

Интервю с министъра на здравеопазването в юнския брой на EVA

02 June 2015

Снимка: Светослав Караджов

С д-р Петър Москов, министър на здравеопазването, се запознаваме в коридора пред кабинета му. По риза е и възелът на вратовръзката му не е точно стегнат. Кежуъл излъчване на градско момче, което има да свърши някаква работа. Положението в кабинета също е кежуъл, навсякъде папки и кутии „Парламент“. Симпатичният безпорядък по масите и бюрото смекчава атмосферата на стаята с размери на малко футболно игрище, наследена от соцминалото на сградата. Любимият на д-р Москов „Арсенал“ спокойно може да проведе тук някоя и друга тренировка. Сядаме един срещу друг, ръцете му са върху масата и докато говорим, през цялото време върти халката на пръста си.

Ако нещо брутално ми тежи в битието ми на министър, то е, че трябва да бъда с костюм и връзка. Аз съм с впечатлението, че официалните дрехи ми стоят като подарени.
Коя е жената до министър Москов и защо държи да остане в сянка? Знае ли петгодишният му син какво работи и как се отговаря на невинно детско изказване като: „Тати, сега слушах един по телевизията, каза, че не ставаш за нищо“?

Как е избрал специалността си – анестезиолог и къде държи в момента докторската си престилка? За футбола, лекарските сериали, броя на костюмите и вратовръзките в гардероба му четете в юнския брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР