И никоя пряспа не ще ги спре

Small foot са доста леки и се надуват лесно

Адриана Попова 14 February 2015

„Small foot” на Евгени Недялков

Надуваеми обувки, с които с лекота се ходи дори в дълбок сняг, са създадени от български изобретател. В сравнение с традиционните снегоходки „Small foot” са доста леки - около 850 грама. Надуват се лесно с помощта на малка помпа и имат удобни калъфи-чантички, в които да се сгънат и които лесно се прикрепват към раница или на самия крак. Обувките са идеални за зимни преходи, както и за практикуващите екстремни спортове като бейсджъмпинг. Може да ги намерите на smallfoot.eu.

„Small foot” e проект на Евгени Недялков, който беше сред полуфиналистите на Глобалната инициатива за социални предприемачи "The Venture" Win The Righy Way на CHIVAS. Победител за България стана Надежда Савова-Григорова, създателката на „Мрежа Хлебни къщи“. През юли тя ще се съревновава в Силициевата долина с победителите от 13 страни за наградния фонд на Chivas от $1 000 000. Хлебните къщи са местни институции, където се провеждат събития с месене и печене на хляб, включително рисуване с брашно, изработване на кукли от тесто - с хора от деликатни социални групи, например незрящи или деца от институции.

Другите „подгласници“ на Надежда Савова са Демир Тончев с „Arthesis” - персонализирани покрития за протези, произведени с 3D принтер във форма на липсващия крайник. И Свилен Рангелов с безпилотни летателни апарати за доставки на храна и лекарства в труднодостъпни райони „Dronamics”.    

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР