Снежна мания

Бодибордът е най-новото увлечение на любителите на пистите

Елка Влаховска 17 January 2015

Белият сезон е тук и ако някои наточват кантовете на ските или изваждат сноуборда, други грабват помпата, за да „надуят“ високотехнологичната шейна на сезона. Бодибордът е най-новото увлечение на любителите на снежните писти. Известен е с марката Airboard. Какво е това?

Airboard е запазена марка на надуваемо съоръжение за зимни спортове, разработено от швейцарския дизайнер Джо Щайнер. Произвежда го швейцарската компания Fun-Care AG в град Цуг. Върху „шейната“ от изключително трайно полиуретаново покритие забавлението е гарантирано. Уменията се усвояват лесно, развива се висока скорост и се управлява чрез тялото. Ако се засилите по склона, спирането е като при ските или сноуборда – обръщате бодиборда на 90 градуса. В Европа бодибордът набира все по-голяма популярност като трети по масово приложение снежен спорт, може би защото е подходящ за цялото семейство. А и осигурява високи дози адреналин и забавление.

Проблемът у нас е, че няма обособени писти за бодиборд и когато се спускате по снежния склон, трябва много да внимавате за преминаващите скиори и сноубордисти. По-добре е да изберете обезопасена писта за шейни. Там може да се развихрите истински. „Надуваемата шейна“ е подходяща и за търсачите на по-екстремни усещания – стабилна е при управление в пресен сняг, т. нар. пудра.

Полезните аксесоари
Непромокаемият overall е силно препоръчителен, за да защити цялото тяло от студа и влагата.

Каската, очилата, ръкавиците и протекторите за колене също са необходими аксесоари за практикуването на този спорт.

Специалните каиши за теглене на бодиборда по пистата не са само лукс.

Пълен комплект за невероятното забавление може да поръчате чрез електронния магазин на Fun-Care AG – www.shop.fun-care.ch У нас изключителен представител на марката Airboard за България е Exit Point Ltd. Информация за моделите и инициативите за популяризирането на този нов спорт на www.airboardbulgaria.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР