Сватбен сезон 2014

Елка Влаховска 31 March 2014

Най-новите трендове за сватбата – декорации, аранжировки, рокли и забавления показаха изложителите на петото издание на Grand Wedding Show вчера в залите на Грандхотел София.
Акцент за тази година са по-семплите визии, без излишна натруфеност и разточителна декоративност. В цветовата гама абсолютен тренд е съчетанието между виолетово и бяло, както и нежният тюркоаз, загатващ за кристалните води на южните морета.

Друга новост е изборът на кръгла маса за младоженците, тъй като проучвания показват, че почетните „президиуми“ сковават настроението за купон. Аранжировките от цветя също са по-обрани – като композиция и размер. Предложенията са за ниска цветна украса, която да не доминира като акцент върху масата. Дантеленият тренд е в разгара си – видяхме го не само в роклите, но и в сякаш „избродираните“ сватбени покани, както и в избора на малки кашпи за цветята. 

Хит е предложението на Грандхотел София за инсталиране на т.нар. Candy bar с разноцветни и създаващи настроение сладки неща – от френските макарони до турските локуми и пъстрите бонбони. Радост не само за децата-гости, но и за техните родители. Друга новост е и коктейлният бар. Идеята е пренесена от сватбените традиции в Европа и САЩ. Разноцветните коктейли и фактът, че гостите могат по всяко време да станат от масата и да водят непринудени разговори около бара с чаша мохито в ръка отново е заявка за „разкрепостяване“ на иначе класическите сватбени ритуали. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР